Belesajdulhat Orbán feje az Erdogan látogatása miatt szervezett tüntetésbe

Orbán diktátor haverjának november 7-én esedékes érkezése - érthető módon - igencsak kiverte itthon a biztosítékot.

Ami nem csoda, hiszen az újságírókat, tudósokat, ellenzékieket bebörtönző, sajtószabadságot, bírói testületet páros lábbal eltipró török elnök éppen a kurdok elleni szíriai népirtást koordinálja, amihez erős és büszke kormányunk nem csak asszisztál, de még támogatja is azt.

A köpcös által példaképnek tekintett Recep Tayyip Erdogan novemberben érkezik hazánkba, ebből az alkalomból pedig az egész főváros megbénulhat. Egyrészt azért, mert a TEK az Erzsébet hidat, a Lánchidat és az Andrássy utat „magának kérte”, mivel ezen útvonalak szükség esetén alternatív biztonsági útvonalakként szolgálnak a török delegáció számára.

Másrészt ezzel párhuzamosan tiltakozó akció szerveződik „a kurdok és más kisebbségek ellen Észak-Szíriában és Törökországban elkövetett háborús és emberiség elleni bűncselekmények” miatt.

A szervezők a rendőrséggel is egyeztettek már, aminek következményeként november 7-én 14 órától hirdettek gyülekezőt a körút Oktogon és Nyugati közötti részére.

A tüntetők 14:30-kor indulnak majd a Nyugati térről a Margit hídon át, a villamos vonalát követve a Széll Kálmán térre. A szervezők az autóval érkezőknek később jelölnek ki demonstrációs útvonalat.

Miközben iskolát, pékséget is kilőtt már a török hadsereg Szíriában Orbán Erdogannal parolázik és folyamatosan támogatásáról biztosítja őt. A török diktátor látogatásából pedig még akár egy jelentős, Orbán személyét érintő tüntetés is kerekedhet.