Fidesz: 1956-ban a magyar nép békés, vér nélküli forradalomban emelte fel szavát a "baloldal" ellen

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség egy könnyed történelemhamisító közleménnyel készült a nemzeti ünnepre.

A Fidesz október 23-ra az alábbi közleményt adta ki:

Nem volt olyan rég, hogy az internacionalista baloldal diktatúrát épített itt Európa közepén. 1956 a szabadságszerető magyar nép lázadása volt az internacionalista baloldal diktatúrája ellen.

1956 arról szólt, hogy a magyar nép végre maga akart dönteni saját hazájáról, Magyarországról. Békés, vér nélküli forradalomban emelte fel szavát, hogy végre ne mások döntsenek helyettünk, és Magyarország  szabad, független, demokratikus ország legyen.

Ötvenhat hősei  egy olyan szabad hazáért harcoltak és áldozták az életüket,  amely szuverén, amelyet nem mások irányítanak,  amely maga dönt sorsáról, a gazdaságáról, amelyet nem bábok vezetnek, amelynek senki nem diktálhatja, hogyan és kivel  éljenek a magyarok, amelytől senki nem veheti el a kultúráját és a nemzeti szuverenitását. A magyar mindörökre szabadságszerető nép, amely soha többé nem felejti az internacionalista baloldal diktatúráját és azt sem, hogy a diktatúra úgy érkezett, hogy bábokat nevezett ki és „felszabadításnak” hirdette magát.

Az jutott eszünkbe, hogy ez például egy tipikusan békés jelenet:

Az is tipikusan békés volt, mikor például a Kossuth téren vagy a Magyar Rádiónál halomra lőtték a kommunisták az embereket. Bár a Fidesz szerint ők csupán internacionalista baloldaliak voltak.

Az ünnepi történelemhamisításhoz tegyük be lábjegyzetbe, hogy 1. '56 nem babazsúr volt, ezért hívják forradalomnak, ami általában áldozatokkal jár, 2. az elnyomók nem "baloldaliak" voltak, hanem ugyanolyan aljas, Moszkva seggét nyaló despoták, mint a jelen hatalom prominensei.

Egy dologban viszont igazuk van a történelemhamisítóknak:

A magyar mindörökre szabadságszerető nép, amely soha többé nem felejt.