Aki muszkabarát az éppen annyira hazafi, mint amennyire Borkai Zsolt jó családapa!

Persze a nemzet agyától, Mészáros Lőrinctől tudjuk, hogy minden relatív.

Hívhatja magát Orbán magát és az egész korrupt kormányát nemzetinek, meg régi  vágású keresztény demokratának, de ez éppen annyira igaz, mint amennyire Borkai Zsolt címezte magát tisztes családapának.

Ne legyenek kétségeink: Orbán Viktor megint hazudott. Próbálta magáról lemosni a „muszkabarát” jelzőt, hogy szokatlan módon a mellette pislogó Valgyimir Putyin mellett magyarázkodott, s beszélt reálpolitikáról, meg arról, hogy idézzük:

Egyetlen ország sem tudja megváltoztatni a házszámát.

De ilyet nemzetközi diplomáciában nem szokás tenni, ennek a magyarázkodásnak egyetlen célja volt: annak a közelmúltban már többször is nyilvánvalóvá vált és lelepleződött összejátszásnak a mentegetése, ami Orbán és Putyin között működik lassan 10 éve. Ez pedig nem már, mint a nemzeti érdekek, az Európai Unió, illetve katonai szövetségeseink, a NATO folyamatos és alattomos - orosz érdekeknek megfelelő és azt szolgáló - elárulása. Ennek az "Európa spionja" jellegű politikának nem ismerjük a valódi okát, sokan zsarolásra, mások meg egyszerű - hívjuk így! - "üzleti érdekekre" gyanakodnak, ami magyarra lefordítva azt jelenti, hogy Orbán tízmilliárdokat kaphatott vissza zsebbe az oroszoknak előnyös – egyébként hozzáértők szerint nettó hazaárulást jelentő - üzletekért és egy-egy az Uniót megbénító vétó után, amiből többek között lenne pénze megvenni az RTL-t.

Nos, nehéz ezt megmondani. Azonban egy dolog rövidtávon biztosan igaz: Moszkvai küldöttséget fogadni a forradalom napjainkban minimum kegyeletsértés. Hosszútávon pedig, magyarként a muszkával barátkozni mindig rossz ómen.

Emlékeztetőül egy Moszkva-barát plakát öt évvel a szabadságharc kitörése előtt, 1951-ből:

1951_plakat