Kijózanító pofon a fővárosiaknak: fideszes-szoci összekacsintás a városházán!

Kicsit olyan, mintha a budapesti ellenzéki politikusok elfelejtették volna, hogy kik emelték pajzsra őket. Nos, akkor mi megmondjuk: az ellenzéki szavazók, így en bloc! Egy ellenzéki szavazó számára pedig talán túl sok gesztust tett Karácsony Gergely és a szocialista többségű fővárosi közgyűlés a fideszes rablóbandának.

Néhány objektív mondatban a mai nap. Tarlós István hétmillió forint plusszal távozhat, mint diszpolgár. A fideszes bűnbandának jutottak volna bizottsági helyek, ha elfogadják azokat, míg Ferencváros új polgármesterének, az egyik leghitelesebb közgyűlési tagnak, Baranyi Krisztinának  nem. Nem lesz Szent István szobor a XIII. kerületi Szent István parkban. A Liget-projektben az elszámoltatás és felszámolás helyett csak a „még meg nem kezdett” építkezéseket állítják le.

És néhány szubjektív mondatban ugyanaz. Szerintünk Tarlós inkább diszpinty, mint diszpolgár, aki éppen elég pénzt kalapált össze az elmúlt 10 évben. A szocialisták magukról állítanak ki bizonyítványt, amikor Baranyi Krisztinának nem osztanak lapot, de a fideszeseknek igen; íg most mindenki szembesülhet, hogy a szocialisták budapesti „erősemberéről”, Molnár Zsoltról szóló pletykák és a parkolási maffiát bemutató oknyomozások szoci-fideszes összejátszást leleplező riportjai nem csupán kacsák. Szent István minden magyar ember királya volt, a szobor felállításának megakadályozása minden magyar szégyene. A Liget-projekttel kapcsolatban sem ezek az ígéretek hangzottak el: türelmetlenül várjuk az elszámoltatást! By the way azonnali hatállyal számolják fel a fővárosi parkolási maffiát! 

Ha pedig az új városvezetés azon sopánkodik, hogy milyen ellenséges a sajtó, akkor emlékeztetnünk kell őket, hogy a független újságírás azt jelenti, hogy hatalomkritikus. Budapesten pedig most az ellenzéki városvezetés követ el szarvashibákat.

Ahogyan a klasszikus bon mot hangzik:

Ez több, mint bűn: ez hiba.