Úgy kellett ez nekünk, mint Orbánnak egy tál saláta: mostantól mesterséges intelligencia onthatja magából az álhíreket

Azért annyira ne szálljanak el maguktól, nálunk ehhez nemhogy mesterséges, de még intelligencia sem kell.

Az OpenAI fejlesztői (a szervezetet Elon Musk és Sam Altman alapította)  az elmúlt időszakban arra jutottak, hogy mivel biztosan senki nem akar majd visszaélni azzal az algoritmussal, amit fejlesztettek, nyilvánossá teszik az egészet.

Bár alapvetően más céllal dolgoztak a programon a kutatók, rájöttek, hogy közben megalkották a mesterséges intelligenciát, ami hihető álhíreket gyárt. Azért még olyan nagyon nem kell aggódniuk hazánk eltökélt, elvtelen, gyomorforgató fluffereinek, hiszen egyrészt szervilisségben nincs az a gép, ami túlszárnyalná őket, másrészt a hírek szerint szükség van még 1-2 évre, hogy a program teljesen profi minőségben írja a kamu híreket.

Megnyugtató, hogy az OpenAL kutatói szem előtt tartják a védekezést is, és itt most nem Borkai kedvenc foglalatosságára, és annak veszélyeire kell gondolni, hanem arra, hogy a GPT-2 névre keresztelt program kapcsán megjegyezték, hogy remélik, hogy az azt tanulmányozó szakembereknek sikerül olyan eszközt kifejleszteniük, amely képes lesz hatékonyan detektálni a gép által generált szöveget, magyarul fel lehet készülni a számítógépek által írt álhírek elleni védekezésre.

Nálunk pedig mesterséges, és bármiféle intelligencia nélkül már most is kitűnően működik ez a „rendszer”, bár az elmúlt hetek történéseit, ellenzéki sikereit látva bizonyára hazánk gerinctelen propagandistái is elgondolkodtak egy kicsit. Rendkívül nehéz dolguk lesz majd ugyanis, ha végleg összedől a kártyavár, ugyanis egy normális országban seggnyalásból nem tudnak majd megélni, más „erényük” pedig ugye nem nagyon van…