Fideszes trollok próbálták Jakab Péter támogatóinak oldalát letiltatni a Facebookon!

Többen jelezték szerkesztőségünknek, hogy hétvégére több órára elérhetetlenné vált a jobbikos politikus támogatására szerveződő nyilvános csoport Facebook-oldala.

A „Jakab Péter, az én választásom!” elnevezésű Facebook-oldalt egy olyan spontán szerveződő nyilvános csoport, amely néhány nap alatt ezres nagyságrendű közösségé duzzadt. Az oldalt feltehetően azok a Jakab Péterrel szimpatizáló emberek hozták létre, akik csalódottá váltak a Jobbik tisztújítását, s ezáltal a legnépszerűbb jobbikos politikus elnöké választását elhalasztó választmányi döntés miatt. Azóta számos jobbikos politikus, megye, illetve szavazók tízezrei álltak ki Jakab Péter mellett.

Jakab, aki mára - a Jobbik frakcióvezetőjeként - már a magyar országgyűlés legnépszerűbb ellenzéki politikusaként szerepel az IDEA Intézet legfrissebb felmérésében, a határozott és valóban kormányellenes ellenzéki politika egyik leghitelesebb képviselője. Így nem csoda, hogy nyilvánvaló módon a fideszes trollok tömegesen jelentgetik fel a csoportot a Facebooknál.

Ilyenkor általában a közösségi oldal irányelveit sértő tartalomért szoktak egyébként reklamálni, s mivel a FB jellemzően algoritmusok alapján működik, a kritikus tömeg elérésével könnyen előfordulhat, hogy a robot nem észleli, hogy valójában szó sincs ilyenről, s már vissza is vonják az oldal láthatóságát, azután pedig az ember már futhat a Facebook-oldala után. Ilyen esetben ugyanis egy komolyabb tortúra, sokszor több hónapos, de akár több éves levelezgetés után kapja csak vissza az adott Facebook-oldalt az oldal tulajdonosa, illetve annak kezelője. 

Jelen esetben most ez nem történt meg, de a fideszest trolloknak ez bevett módszerük az ellenzéki oldalak, közösségek elhallgattatására, elnémítására. A nyilvános csoport néhány órás hétvégi kihagyás után jelenleg elérhető:

jpaev