Kósa szerint nincs gond a tranzitzónában elszállásolt menedékkérők éheztetésével, mert a turisták sem kapnak enni az államtól

Azt, hogy Kósa milyen szellemi szinten mozog ebben az egyébként is meglehetősen posványos, politikai, közéleti térben, eddig is tudtuk. Lali most egy másik oldalát tárta elénk.

Kósa Lajos az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának hétfői ülésén „érvelt”, egészen elképesztő hasonlatát akkor engedte el, amikor Szél Bernadett független képviselő határmenti tranzitzónában elszállásolt menedékkérők éheztetéséről szóló törvénymódosítóját tárgyalták.

Az a tízmillió turista, aki belép Magyarországra sem kap enni a magyar államtól, ők sincsenek éheztetve

- mondta Kósa ezzel kapcsolatban.

Csak a dokumentált esetek szerint egyébként 2018 augusztusa óta

17 alkalommal 27 embert éheztettek a hatóságok a tranzitzónákban.

Minden egyes ilyen esetet jelzett a Magyar Helsinki Bizottság a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának, utóbbi pedig rendre utasította is a magyar államot az eljárás alatt álló külföldiek élelmezésére, még kötelezettségszegési eljárás is indult hazánkkal szemben.

Kósa Lajos, aki egészen elképesztő, de nem valamelyik sarki kocsma oldalát támasztva, a kétdekást szürcsölve, hanem a parlamenti bizottság fideszes elnökeként mondta mindezt, még azt is hozzátette, hogy Szél javaslata valótlanságokon alapszik, és mindenki kap enni.

Ami ellentmond fentebb idézett hasonlatával, illetve annak tartalmával. Persze Lali megszólalásaiban eddig sem sok logikát lehetett találni, így azért ez annyira nem meglepő, ahogyan az sem, hogy a gyomorforgató fideszes hozzáállást követően a többségben lévő kormánypárti szereplők cselekedtek is.

Leszavazták a javaslatot.