Adalékok a náculó Nélküled-hisztihez: Épp az ilyen hőbörgő buzgómócsingokról írt Radnóti 1944-ben!

"S ki néma volt netán s csak lelkesedni rest, már azt is gyűlölték, akár a pestisest..."

A történelem nem ismétli önmagát, de rímel

- írta Mark Twain. És a Nélküled-hisztiben is maradjunk a történelmi analógiáéknál. 

Mert mi a fenéért is kellene felállni egy rockdal éneklése közben?

Nos, az a rendszer tényleg megérett a pusztulásra, ahol túlbuzgó rendszerszolgák árulónak titulálják és feljelentgetik azon honfitársaikat, akik nem állnak fel egy vegytisztán könnyűzenei produkció előadása közben.

Ó, Istenem, mennyire szánalmasnak, korlátoltnak és kreténnek kell lenni ahhoz, hogy valaki a saját honfitársát hazaárulónak titulálja és feljelentse a nyomozóhatóságoknál azért, mert az nem állt fel egy dal éneklése közben, ami egyébként annyira távol áll a himnusztól, mint Makó Jeruzsálemtől.

Lehet szeretni a nemzeti rockot és ezt a dalt és lehet gyűlölni, jelenthet ez a dal sokat egy embernek, egy másiknak pedig semmit sem, lehet rá vigyázzban állni és lehet ülve maradni, sőt akár feküdni is lehet közben...

Ez a szabadság, elvtársak. Szabadság, elvtársak!

De mit is írt 1944-ben Radnóti Miklós a Töredék című versében erről a hőbörgő mindenhol és mindenben idegenszívű hazaárulókat vizionáló buzgómócsing mentalitásról?

 

Oly korban éltem én e földön,

mikor besúgni érdem volt s a gyilkos,

az áruló, a rabló volt a hős, -

s ki néma volt netán s csak lelkesedni rest,

már azt is gyűlölték, akár a pestisest.

Ne felejtsük el, hogy ezek a névtelen gyilkosok, ezek a senkiházi kisnyilasok ügyesen – éppúgy, ahogyan napjainkban a munkásőrből lett nagy nemzeti buzgómócsingok - levedlették keretlegény-egyenruhájukat és egy másikat magukra öltve beálltak az ÁVO-ba, ahol ugyanúgy folytatták a kegyetlenkedéseiket, mint a háború alatt?

S ma már kit vigasztal, hogy míg Radnóti Miklósról, az egyik legnagyobb magyar költőről százával vannak elnevezve utcák és közintézmények, addig ezek a szaremberek megbújtak a többi rohadék tömeggyilkos között?

Ne engedjük a mai keretlegényeknek, a mai kisnyilasoknak, hogy megint büntetlenül indulhassanak tarkólövésre a szellemi tömegsírok felé!

Az pedig külön undorító, hogy egy ilyen mocsadék, gusztustalan háborús antiszemita gúnyrajzokat idéző rothadványt ünnepel a szélsőségesen kormánypárti és orbánista szennylap, mint ez:

888_antiszemita

(Főkép: Fábos György/888)