Fontos információ a magyaroknak: Orbán bureket burkolt

S közben Eszék-szurkoló is lett. A kettő között nincs összefüggés, csak annyi, hogy az étel és a futballcsapat is Horvátországban található.

Orbán Viktor a szerda esti órákban látogatást tett a horvátországi Eszéken, az NK Osijeknél, ahol Ivan Mestroviccsal, az eszéki egyesület elnökével, egyben társtulajdonosával is találkozott. Igen, igen, ez az a klub, aminek a másik tulajdonosa Mészáros Lőrinc.

Elkezdhettük ezt a munkát, és azt mondhatom, hogy azóta az NK Osijek szurkolójává is váltam – mondta a találkozón Orbán.

Aztán kifejtette, hogy különösképpen érdekeli a horvát utánpótlás helyzete: azt mondhatom, a horvátok született tehetségek a futballban, ezért is a legfontosabb az itteni labdarúgó-akadémia helyzete. Vagyis az új utánpótlásközpontot gondoltuk a legfontosabbnak az önök számára, de később aztán Ivan Mestrovic felvetette egy új stadion tervét is. Ez sokkal nehezebb ügynek tűnt, de úgy látom, itt mindennél fontosabb, hogy igazi nagy klubot hozzanak létre.”is, hogy a következő idényben Európában is újra eredményes lehet az NK Osijek” – idézi Orbánt a klub honlapja.

Beszélt arról is, hogy Horvátország és Magyarország együttműködése a sportban egyben ajtó a további területekhez, ezért is tekint az eszéki projektre nem csupán sportfejlesztésként.

Ezért is örültem például annak, hogy a horvát futballválogatott budapesti vendégjátéka alkalmával a horvát himnusz taktusai alatt nem hallottunk füttyszót, mint ahogy Splitben sem a magyar Himnusz közben, jóllehet mindenféle hangot lehetett hallani a mérkőzés előtt. A sportban persze egymásnak feszülhetünk a pályán, de tiszteljük egymást, míg az eszékihez hasonló ügyekben közösen dolgozunk, ami, biztos vagyok benne, mind Horvátországnak, mind Magyarországnak fontos és hasznos.”

A féktelen örömöt pedig úgy koronázta meg Orbán, hogy beburkolt egy bureket, és mivel ez rendkívüli érdeklődésre tart számot itthon, megosztotta rajongóival a Facebookon a fontos eseményt.

Az étkezés alatt valószínűleg nem hallatszott füttyszó, tekintve, hogy a környéken nem ült senki.

És még egy nagyon fontos dolog elhangzott Eszéken, bár az már nem a futballklubban:

Össze kell kapcsolni Horvátországot és Magyarországot, hogy Szlavónia és Baranya megye ismét a világ közepe, irigyelt térség lehessen - jelentett ki Orbán.