Bréking: Boldog István jobbkezén kattant a bilincs!

A gyanúsított pedig nem más, mint F. Petra a Fidesz Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlésnek a képviselője, aki információink szerint több napja elérhetetlen volt, illetve a testületi ülésen sem jelent meg. Az ok egyszerű: a 12 házkutatást követően - amit Boldog István választókerületében tartottak - előzetes letartóztatásba helyezték a 37 éves képviselőnőt, akit nem mellesleg többen Boldog István jobbkezeként ismernek. A kérdés most az, hogy vajon elérnek-e a szálak Boldog Istvánhoz, a Fidesz országgyűlési képviselőjéhez?

Azért az már nyilvánvalóvá vált, hogy a Fővárosi Törvényszék szerint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés egykori fideszes alelnöke, jelenleg a Fidesz-KDNP által Törökszentmiklóson önkormányzati képviselő F. P. ellen

hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőügyben a Budai Központi Kerületi Bíróság 2019. november 29-én – a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt – egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A rendelkezésre álló adatok szerint a terhelt megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy több Településfejlesztési Operatív Programmal kapcsolatos pályázatnál irányított, jogellenesen befolyásolt közbeszerzéseket elnyert vállalkozóktól – mint a pályázatok elbírálásában döntési folyamatra ráhatással bíró hivatalos személy – jogtalan haszonra tett szert.

A végzés indokolása szerint a bizonyítás megnehezítésének veszélye volt az, ami kizárta a letartóztatás helyett bűnügyi felügyelet elrendelését, a letartóztatást tehát a nyomozás érdeke tette szükségessé. Önmagában a szökés, elrejtőzés veszélye enyhébb kényszerintézkedéssel is kiküszöbölhető lett volna.

A végzés nem végleges – tudhattuk meg december 3-án Sebők Emília, a torokszentmiklosi.hu-n megjelent publikációjából.

A végzés tehát még nem végleges, az viszont igen, hogy az érintett fideszes képviselő előzetes jelzés nélkül (amely kötelezettsége lett volna) nem vett részt Törökszentmiklós Város Önkormányzata testületi ülésén.

Ezek szerint Boldog István, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének “jobbkezén” egy hónapra kattant a bilincs.

- értesültünk a történtekről a videk.ma nevű internetes portál tudósításából.

Egyszer mindenkit utolér a végzete, még azt is, aki egyelőre érinthetetlennek tűnik...