"Sosem lesz már semmi olyan, mint amilyen volt..." - meghalt a Roxette énekesnője

Marie Fredriksson 61 éves volt, 17 éve harcolt az agydaganattal.

A betegség következtében korábban már a jobb szemére teljesen megvakult. A csak bottal járni tudó énekesnél 2002-ben diagnosztizálták a daganatot, amiről időközben kiderült, hogy rosszindulatú.

A 80-90-es évek egyik legsikeresebb, nemzetközi szinten is jegyzett – szinte pupillákba égő - svéd popduó másik tagja, a gitáros Per Gessle a következő szavakkal búcsúzott barátjától:

Köszönöm, Marie, köszönök mindent. (...) Te voltál negyven éven át a legcsodálatosabb barát. (…) Sose lesz már semmi olyan, amilyen volt…

Az énekesnő a magyar származású Mikael Bolyost - akivel 1994 óta éltek boldog házasságban - és két felnőtt gyermeküket, Ines Josefint és Oscart hagyta hátra.

Többek között  a még ultraliberális fiatalokból álló és Soros György által támogatott Fidesz 1989-es kampánydalaként is kölcsönbe vett Listen to your heart, a pörgős The Look, az 1990-es Julia Roberts és Richard Gere főszereplésével bemutatott Micsoda nő! (Pretty Woman) című film zenéjeként hatalmas sikert besöprő It must have been love, valamint a Joyride, a How Do You Do!, a Sleeping in my car és a Spending my time című dalok hallgatása közben csak a nosztalgia maradt és egy hatalmas űr Marie Fredriksson után.

Per Gessle címben is szereplő szavai - miszerint "sosem lesz már semmi olyan, amilyen volt" - talán egy magyar ember számára  még szomorúbb jelentést is hordoznak, ugyanis ma már jól tudjuk, hogy az egykor nagyon sokak számára nagyon sok reményt adó Orbán Viktor és a Fidesz sem lesz már sohasem olyan, mint amilyen akkoriban, 1990 körül volt. Hiszen Orbán Viktor lett napjaink Kádár János szellemét idéző zsarnoka, aki ellen újabb rendszerváltást tervezünk, és az akkor még oly ígéretes Fidesz vált jelenkorunk MSZMP-jévé.

Milyen kár... R.I.P.

 zimilab

Az utolsó Roxette-koncert Budapesten, 2015-ben (Fotó: Zimon András)