A nyíltan rasszista mihazánkos „parlamenti szakértő” megvádolta a DK-szóvivőjét, hogy zaklatta, viszont úgy tűnik, hogy ez nem igaz - videó!

„Mai nap már biztos nem de a hét második fele szoba jöhet :D” – írta válaszul Gréczy Zsolt italmeghívására a kormánypárti műsorban éppen csak nem négerező Palányi Nóra.

A nyilvános Facebook-képei alapján nem túl szégyenlős Palányi Nóra elsősorban azzal robbant be a héten a magyar közéletbe, hogy a szélsőségesen kormánypárti Pesti Srácok egyik színvonaltalan Fidesz-felszopó műsorában a magyar országgyűlés parlamenti képviselővel, Kocsis-Cake Olivioval kapcsolatban elmondta, hogy

nem magyar, full színes bőrű, mindenki látszik (sic!), hogy etnikumilag nem tartozik ide (…) persze, jó, lehet, hogy megvannak a papírjai, hogy magyar, de látszik rajta, hogy nem magyar származású, nem, nem itt vannak a gyökerei.

Ezzel szemben Kocsis-Cake Olivio tavaly, az ellene indított, burkoltan rasszista kormányzati gyűlöletkampány közepette így vallott magyarságáról:

Teljesen magyar az identitásom, magyarnak tartom magamat. Az édesapám ugyan bissau-guineai származású, de 40 éve itt él és már magyar állampolgár. Én már itt születtem Magyarországon, és az édesanyám is magyar. Bissau-Guineát sajnos csak fényképen láttam. Afrikában is csak egyszer voltam, amikor Tunéziában nyaraltam.

A lakájműsorban nemes egyszerűséggel csak az „országgyűlés szakértője”-ként bemutatott Palányi Nóra valójában a Jobbikosból Mi Hazánkossá vált, s ezzel a Szent Koronára tett esküjét is megszegő képviselő, Fülöp Erik asszisztense. A Mi Hazánk Mozgalom - munkaadóit már többszörösen eláruló - sajtófőnöke, Kisberk Szabolcs a 444.hu kérdésére elmondta, hogy Palányi szerződése ez év végéig szól, azonban ezt nem fogják meghosszabbítani.

A korábban tűzzsonglőrként dolgozó Palányi ettől függetlenül nagyot megy a héten, ugyanis az elmúlt hetekben a kormányzati lejáratókampány célkeresztjébe került Gréczy Zsoltot vádolta meg azzal, hogy zaklatta. A vád azonban egy picit sántít, hiszen Palányi egyrészről azt állította, hogy nem reagált Gréczy üzeneteire, azonban ennek ellentmond a Gréczy által nyilvánosságra hozott képernyőfotó.

Másrészről az újságíróból politikussá vált Gréczy az Indexnek azt nyilatkozta, hogy

Ő jelölt be a Facebookon, először azt sem tudtam, ki az…

Ez pedig egy szimpla rendszerüzenettel meglehetősen könnyen bizonyítható.

De nézzék csak, hogy hogyan adta elő ugyanazt a történetet a tűzzsonglőrből parlamenti szakértővé avanzsált Palágyi! A videó azért is hasznos, mert néhány perc alatt kiderül, hogy nem ő a legélesebb kés a kormánypárti lakájok fiókjában...

A büntetőtörvény alapján a zaklatás tényállását az a személy valósítja meg, aki a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen, tartósan háborgatja.

Persze a zaklatónak nem árt értesülni arról, hogy ő éppen zaklat. Palányi ugyanis a helyes beszéd szempontjából halmozottan problémás, viszont félelmet vagy rémültséget nem igazán mutató videóüzenetében azt állítja, hogy azért kereste meg a PS-t, mert abban bízik, hogy megszűnik a zaklatás. Ez tehát logikailag azt feltételezi, hogy Gréczyt már megkérte, hogy szálljon le róla, mielőtt a sajtónyilvánossághoz fordult. Nem csodálkoznánk, ha ez nem így lenne...

 Ebben a kontextusban pedig még nehezebb értelmezni az alábbi SMS-váltás:

Gréczy Zsolt: V igyunk egy kakaót! Kv-t Teát :D Turmixot Koktélt Mi maradt ki?

Palányi Nóra: Mai nap már biztos nem de a hét második fele szoba jöhet :D

Gréczy Zsolt: Rendben. Es melyiket választod? Fogadjunk h kakaó.

Palányi Nóra: Igen, jöhet :D

Meglehetősen egyéni reakció, ha egy zaklatott nő így próbálja az állítólagos zaklató tudtára adni, hogy tiplizzen. Az általunk megkérdezett hölgyek ugyanis biztosan nem így csinálnák...

Egy szélsőjobboldali parlamenti “szakértő” súlyos hazugságokkal rágalmazta meg Gréczy Zsoltot, a DK frakció-szóvivőjét. A tények magukért beszélnek: nem egyoldalú üzenetekről van szó, hanem egy teljesen hétköznapi, pár üzenetváltásból álló párbeszédről, ráadásul minden szexuális tartalom nélkül. Gréczy Zsoltnál megvan a teljes beszélgetés, amit fel is fogunk használni a bíróságon.

A Demokratikus Koalíció minden létező jogi eszközzel fellép a lejáratás ellen és pert indít rágalmazás miatt. Látjuk, hogy a Mi Hazánk és parlamenti munkatársai a módszereikben sem különböznek a Fidesztől. Egy hónap sem telt el azóta, hogy az egyik budapesti DK-s polgármestert zaklatással vádoló TV2 Tényekről, Origoról és Pesti Srácokról hivatalos ítéletben mondta ki a bíróság, hogy minden alap nélkül rágalmaztak. Jó tudni, hogy a hivatásos hazudozók a Mi Hazánk számára is rendelkezésre állnak. Mindannyiukkal találkozunk a bíróságon.

- írta meg az ügy kapcsán a DK sajtóiroda. Itt pedig a Palányi Nóra nyíltan rasszista kijelentéseit tekinthetik meg, ha az előző videó után van még hozzá gyomruk: