A 123 millió dollárt öröklő Vajna Timike öt kaszinó tulajdonosa is, mégsem övé a jackpot?

A 24.hu a szerencsejáték-felügyeletet is menedzselő miniszterhez, Bártfai-Mager Andreához fordult közérdekű adatigényléssel abban az ügyben, hogy hogyan változott a tényleges tulajdonosok személye, és jelenleg ki a Vajna-kaszinók tulajdonosa.

Arról most különösebben nem is értekeznénk, hogy a rendkívül nehéz sorsú „üzletasszony” könnyei rendre elárasztják az egyes - főként kormánypárti - médiumokat, hiszen ez már nem hír. Sokkal érdekesebb, hogy a 24.hu által kinyert adatok szerint Andy Vajna örökösének birtokában van a tízmilliárdos nyereséget termelő öt budapesti kaszinó is.

Mivel azonban aláírási joga a kaszinóbizniszben sehol nincs, kizárólag üzlettársával együtt, bizonyos Samuel Russell Falconellóval közösen intézheti az ügyeket.

Elég nehéz elképzelni, hogy az előszeretettel utazgató, méregdrága ruhákban flangáló, luxuspartikon gyászoló Timike valóban megélhetési gondokkal küzdene, az már azonban sokkal inkább életszerű, hogy a kaszinók és ami ennél és érdekesebb, valójában a brutális összegű örökség esetében sem ő üthette meg a főnyereményt.

De akkor kié a jackpot?

borit