Goebbelsi technikákkal támad a kormány

Goebbelsi technikákkal támad a kormány

Ma reggel önmagam szórakoztatása céljából magamhoz ragadtam egy Lokált. Érdemes néha kézbe venni, mert ilyen politikai nehézfegyverzetről iskolás éveim alatt csak olvashattam a „goebbelsi technikák” fejezet boncolgatása közben. Mondjuk, a német vezérkar nem nézte annyira agyatlannak a saját népét, mint a magyar kormány, de ezt tudjuk be annak, hogy ők már „haladnak a korral”.

Szóval, ahogy megfogtam a habonyi hierarchia legalján elhelyezkedő diákmunkások által osztogatott, papíralapú kommunikációs panelhalmazt, egy még durvább szóróanyag hullott ki belőle: „Nemzeti Konzultáció 2017 – Tájékoztató kiadvány”. Első ránézésre, annyi kokó elfogyasztása után állhatott össze ez a 15 oldal, amit Raoul Duke és Dr. Gonzo is megirigyelt volna Vegasban, második nekifutásra pedig olyan erőteljes propagandacuccnak tűnik, ami nem csak az embereknek okoz hátsófali infarktust eredményező sokkot a közlekedési csomópontokon, hanem még a 4-es metrót is leugrasztja a sínről.

Tulajdonképpen a kormány választási programjának kvintesszenciája van benne összefoglalva, ami kimerül Brüsszel képzeletbeli megállításában. Ez egyrészt szórakoztatóan szánalmas, másrészt viszont pillanatok alatt nemhogy bicskát, egy méretes machetét nyit ki az ember zsebében. Ha még eddig nem lett volna elég az a több mint 10 milliárd forint, amit erre elszórtak, a kétbites kormánypárti önkifejezés újabb vészvillogót helyez annak a biomasszának az agyába, akik a Kádár-rendszerbeli szocializálódás után a XXI. században is tökéletesen képesek a diktatúrával azonosulni, és ha a rezsicsökkentés védelme a tét, bármikor agyonvernek egy Trio Pizzás dolgozót egy gurulós kocsival.

Nekik szólnak az alábbi üzenetek:

Már csak azért is érdemes ezt a kordokumentumot megőrizni, mert a jövő generációi másképp nem fogják elhinni, hogy a jelenlegi Magyarországot demokráciának nevezték, és ez a kormány egykor képes volt kétharmadot szerezni a magyar Országgyűlésben. Az állami propagandaintézmény sötét hegemóniájának jelképei is jól mutatnak majd a Terror Házában a kommunista bűnösök ereklyéi mellett.