A Fidesz a dunaújvárosi időközi választáson is független jelölt mögé bújik

Sokat elmond a kormánypárt állapotáról, hogy a választás országgyűlési mandátum sorsáról dönt, mégsem indítanak saját jelöltet Orbánék.

A február 16-i dunaújvárosi időközi parlamenti választáson (amire azért kerül sor, mert a korábban megválasztott jobbikos Pintér Tamás időközben polgármester lett) a Fejér megyei 4-es választókerület egyéni képviselőhelyéért indulók között a jelek szerint hiába is keresnénk fideszes jelöltet - állítja a 24.hu.

A lépés nem túl váratlan, egyrészt Orbánék már október 13-án is több ízben rejtőztek „független” jelölt mögé, másrészt december végén már látni lehetett, hogy zavar van az erőben, hiszen az ellenzéki indulónak, a jobbikos Kálló Gergelynek egy nap is elégnek bizonyult, hogy leadja az induláshoz szükséges aláírásokat, miközben a Fidesznek már az is nehézséget okozott, hogy kijelölje emberét. A hírek szerint Cserna Gábor korábbi dunaújvárosi polgármester csatába küldését fontolgatták, pár nap múlva viszont Cserna más jelölteket kezdett promózni közösségi oldalán. A Mi hazánkos Árgyelán Jánost, Sürü Renátát, és Molnár Tibort, utóbbi Inárcsa polgármestere.

Rendkívül erős névsor. Ja, nem. Mindenesetre úgy tűnik eldőlt, hogy közülük a Fidesz Molnárt fogja támogatni. Ezt erősíti, hogy a kormánypárti Magyar Nemzet gyorsan készített is vele egy interjút.

Nem úgy tűnik, hogy Molnárnak sok esélye lenne, azonban, ha mégis megválasztanák, a szigorított frakcióváltási szabályok értelmében be sem ülhetne a Fidesz képviselői közé. 2022-ig „függetlenként” kellene dolgoznia a parlamentben, persze ettől még cselekedhetne a kormánypárt érdekeinek megfelelően.