Na, végre: Bencsik András megfejtette, mi okozza az ausztráliai katasztrófát

Spoiler: Természetesen nem a klímaváltozás. A végtelen szervilizmusáról ismertté vált propagandista mindeközben gyaníthatóan nagyon fél, ugyanis szerinte, ha most vasárnap lennének a választások, a Fidesz-KDNP-t legyőzné az egyesült ellenzék. Az ő szavaival élve: nem kicsit, nagyon. Nos, ezt az egy dolgot legalább jól látja.

Lapzártakor még nem lángoltak a budapesti erdők, a nagykörúti bozótos sem prázslott, és úgy nézett ki, hogy az elkövetkező napokban sem kell számolni plusz negyvenfokos hőséggel

- olvasható a szó szerint mérhetetlen olvasótáborral bíró Demokrata vezér”cikkében”, amit maga az ország jelentős és gondolkodásra hajlamos része által körberöhögött főszerkesztő úr rittyentett a lapra.

A „szakértő” természetesen nem állt meg, a szervilizmustól vezérelt elméje ebből levezette, hogy Karácsony kizárólag retorikai fogásként emleget klímavészhelyzetet. Miközben ezt még az ausztrálok sem teszik, pedig náluk brutális tűzvész tombol, sőt, a nagy gondolkodó szerint közülük is egyre többen vélekednek úgy, hogy a katasztrófában jelentős szerepet játszanak a főpolgármesterhez hasonló klímaharcos zöldek.

A meleget ugyan nem a zöldek csinálták, azonban az, hogy hosszú évek kitartó munkájával elérték, hogy a nyaranta mindig rendkívül forró, középső területein pokoli sivataggal megvert Ausztrália erdeit és bozótosainak alját az elhalt növényzettől még véletlenül se tisztogassa az ember, mert annak olyan természetesnek kell lenni, ahogy azt a Jóisten rosszkedvében megteremtette, az ő bűnük.

- folytatta Bencsik, majd hozzátette, az ausztrálok bizonyára elgondolkodnak majd azon, hogy kell-e mindenben a hülyeségig szektás zöldmozgalmárokra hallgatni, vagy esetleg megkockáztathatják a józan ész rehabilitálását.

Azért annak van valami különleges bája, amikor Bencsik a józan észről beszél. Emlékezhetünk rá, korábban egy hozzá hasonló kaliber, bizonyos Kósa Lali volt az, aki megállapította, hogy nem is az őserdő ég, hanem a bozótos.