Orbán vagy Mészáros: De valaki hazudik a Mátrai Erőmű eladásával kapcsolatban – videó!

A szocialista Tóth Bertalan hívta fel a figyelmet arra a skizofrén ellentmondásra, ami az idei Orbáninfón Orbán Viktor szájából hangzott el és a strómanjaként funkcionáló, Mészáros Lőrinc által tulajdonolt OPUS Global által decemberben kiadott közlemény között feszül.

Míg ugyanis Orbán arról hadovált az idei sajtótájékoztatóján, hogy egy nemzetközi vagyonbecslő céget kértek fel az ügylet felmérésére, amely jelenleg is tart, és ha lezárult, akkor ennek eredményét nyilvánosságra is hozzák, addig az Opus imént említett közleménye arról szólt, hogy:

Adásvételi megállapodást írt alá az Opus Global Nyrt. és a STATUS Energy Magántőkealap kezelője az OPUS GLOBAL Befektetési Alapkezelő Zrt. a Mátrai Erőmű Zrt. 72,66%-os tulajdonrésze eladásáról az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-vel (MVM).

Az ellentmondás pedig egyértelmű: az egyik egy még folyamatban lévő ügyletet, míg a másik már egy lezárult adás-vételt feltételez. Ahogyan arra Tóth Bertalan felhívta a figyelmet:

polgári jog értelmében a felek megnevezése, a tárgy, és az ellenszolgáltatás megjelölése hiányában nem tud érvényes szerződés létrejönni, ezért az OPUS tőzsdei nyilatkozata arra utal, hogy a felek a vételárban már megegyeztek. A kormányfői nyilatkozat viszont ennek szöges ellentétére utal.

 

Ki tudja, a fentiek alapján még az is elképzelhető, hogy az Opus által decemberben beharangozott megállapodás tehát semmis…

Orbán hadoválása 1:50:45-nél kezdődik, a nemzetközi vagyonbecslő cégről szóló kijelentése pedig egész pontosan 1:54:15-nél található: