Orbán lebukott, bosszúra készül: Ha a sértett despota marad, a fővárosiak nem sok jóra számíthatnak

Persze az elmúlt lassan 10 évre visszatekintve gyorsan hozzá is kell tennünk, hogy a vidéken élők sem. Ez a támadás azonban most főként az önkormányzati választásokon a kormánypártot kiütő fővárosiak ellen irányul. A jelek szerint nagyon nem tudják feldolgozni az október 13-ai bukást.

Nincs meglepetés, úgy tűnik, Orbán évindítón eleresztett mondatai ismét csak a fideszes szavazók hülyítését szolgálták. A „vezér” arról beszélt, hogy 100 nap türelmi idő jár az új főpolgármesternek és csapatának, és hogy a korábban Tarlóssal megkötött megállapodásokat nem rúgják fel, minden fejlesztés akadálya csakis az ellenzéki városvezetés lehet.

Ehhez képest a Népszavához került, az Innovációs és Technológai Minisztérium által készített anyagokból kiderült, hogy a valóság az, hogy a 2021 és 2027-es uniós költségvetési ciklusban hazánknak járó operatív programok támogatásaival a nagyvárosok közül - valami különös véletlen folytán - csak a stabilan fideszes Debrecen járna jól. A legnagyobbat pedig Budapest szívná, ugyanis a prezentáció, vagyis az Orbán-kormány tervei alapján

egyáltalán nem biztosítanának uniós fejlesztési forrást a fővárosnak a következő nyolc évben.

Kiderült továbbá az is, hogy a területileg meghatározott támogatásokra, mindössze a teljes keret ötödét szánják, ezeket a forrásokat a Balaton, a Duna-kanyar, a Fertő-tó, a Felső-Tisza, Tokaj, a Hortobágy és Debrecen és környéke kapná, vagyis azok a régiók, ahol a miniszterelnökhöz közeli gazdasági körök, például legismertebb strómanja, vagy éppen saját lábán állló lánya érdekelt.

Vajon hogy fogadják a fővárosiak Orbán sikertelenül titkolni próbált, nyolcéves tervét?