Zsákutca: a kormány hangzatos (látszat)intézkedései dacára továbbra sem tudnak lakáshoz jutni a fiatalok

Orbánék hiába CSOKoltatják a fiatalokat, azoknak alig van esélyük saját ingatlanhoz jutni.

A 35 év alatt fiatalok számára így maradnak a drága albérletek, na meg egy olyan Orbán-kormány által felvázolt jövőkép, ami külföldre taszítja őket.

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény maximum arra jó, hogy a szervilis propagandisták a még megvezethető szavazók fülébe duruzsolják, no meg arra, hogy tovább emelje az ingatlanárakat. A fiatalok helyzetét azonban nem igazán könnyíti meg, nem csoda az sem, hogy évről évre egyre kevesebb magyar születik.

Orbánék lakáspolitikáját nemrég még Matolcsy is kritizálta, utalva a lakás- és albérletárak elmúlt években tapasztalható brutális emelkedésére, megjegyezve, hogy már 15 év szükséges ahhoz, hogy a medián jövedelemből egy 90nm-es otthonhoz jusson valaki.

Pedig ez a kormány sok mindenben ügyes, a féltve őrzött hatalmának megtartásában eddig például nagyon az volt, gondoljunk csak a választási rendszer példátlan átalakítására, a főügyészség és egyéb fontos szervek zsebre vágására, vagy arra, milyen szépen „teljesítenek” Orbán strómanjai, vagy milyen ütemben húznak fel akadémiákat, stadionokat, vagy éppen kisvasutat.

A gond csak az, hogy ahogyan tették azt az elmúlt lassan 10 évben, ha rajtuk múlik, továbbra is csak ezzel fognak foglalkozni. Az egészségüggyel, a bérekkel, az oktatással, a fiatalok valódi támogatásával, a munkaerőhiánnyal és a mindennel összefüggő, elképesztő méreteket öltött kivándorlással nem.

Vajon meddig tudnak még hasonló látszatintézkedésekkel talpon maradni?