Bayer Zsolt kifakadt: „A kormánypártiak, mióta hatalmon vannak, ádáz csatát folytatnak a sajtó ellen"

Bayer Zsolt kifakadt: „A kormánypártiak, mióta hatalmon vannak, ádáz csatát folytatnak a sajtó ellen"

Persze nem most, hanem még 1992-ben egy vele – mint a Fidesz szóvivőjével - megjelent interjúban fakadt ki az Antall-kormány ellen.

És akkor most - az alábbi sorokat olvasva - kell Zsótinak belenéznie a tükörbe, gargarizálni a nyálával és egy jó nagyot köpnie, ugyanis ellenzékben még nem átallotta azt nyilatkozni, hogy:

Hiszen a sajtó arra van kitalálva, hogy a mindenkori hatalom ellenzéke legyen, hisz másképp nem is tud funkcionálni. Természetesen Nyugaton is vannak a kormányhoz közel álló újságok, rádió- és tévéműsorok. Ideológiai megfogalmazással élve: liberális, illetve konzervatív sajtóorgánumok. Ez rendben is volna, csak hát az urak erről sem hajlandók tudomást venni. S éppen itt lóg ki a lóláb: Magyarországon a kormánynak nem is egy, hanem legalább három napi-, illetve hetilapja van. Vannak megyei lapjai. A tévé legfontosabb hírműsorai a kormányzat kezében vannak. Van rádióműsoruk is. Akkor hát mi a bajuk ezeknek az uraknak ? Az a bajuk, hogy más vélemény is van.

Majd a 168 óra újságírójának  azon felvetésére, hogy a kormányzat hívei viszont azt mondják, hogy a sajtó kilencvenöt százaléka az ellenzék kezében van azt válaszolta, hogy:

Azt hiszik talán, hogy naponta bejárunk egyeztetni a Népszabadsághoz vagy a Magyar Hírlaphoz (ekkor még ugyebár Soros liberálisaiként politizáltak Orbánék – szerk.), hogy azok hasábjain miről legyen szó? Az is befolyásolhatja véleményüket, hogy az igenis a. kezükben lévő sajtó igen kevés emberhez jut el. És nem azért, mert ezt itt bárki is akadályozza. Csurka István mégis hétről hétre kétségbeesett elmeszüleményeket tesz közzé, melyekben azt írja: a posta - úgymond - gátolja a Magyar Fórum és az Uj Magyarország terjesztését. S eközben a minisztériumoknak meg a honvédségnek ugyanúgy meg kell rendelniük ezeket, mint húsz évvel ezelőtt a Népszabadságot. Valójában arról van szó, hogy ezeket a lapokat nem olvassák.

 

Ennél frappánsabban mi sem tudjuk megfogalmazni a Fidesz nevű állampárt jelenlegi médiapolitikáját.