Van, amikor már a fideszes szerint is ultragáz a köztévé

Mondjuk, akinek tetszett az adóforintokból kitartott riporter beszélgetése Karácsony Gergellyel, annál fejben komoly gondok lehetnek. A jelek szerint még a fideszeseknek se jött be.

Nem tudni, hogy az elmúlt évtizedben pro szintre emelt szervilizmus írta össze a főpolgármesternek feltett kérdéseket, vagy a Fidesz pártközpontjának valamelyik fizetésemelésért lobbizó csinovnyikja, de az biztos, hogy ennél szürreálisabb interjú eddig csak Észak-Koreában készült.

A lényeg a lényeg, a szakma megcsúfolása nem szokott apró gondot sem jelenteni a kormánymédiának, de ettől most mégis lerepült egy-két helyen az ékszíj. Illetve egy helyen biztosan: Fürjes Balázsnál.

Jó, hogy nem a választás előtt készült az M1 Karácsony interjú. Több ellenzéki, kevesebb fideszes polgármester és képviselő lenne, érthetően. Sokszor éri méltatlan támadás a köztévét, de ez a tegnapi vállalhatatlan volt. Vállalhatatlan a főpolgármester és a budapestiek felé”

- írta tegnap a Twitteren a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.

(Tegye fel a kezét, akinek eszébe jutott Victor Frankenstein és a teremtőjére támadó szörny!)

Karácsony Gergely egyébként szerda esti Facebook-posztjában összefoglalta a Fidesz-média kvintesszenciáját:

A türelmemet, amire nagy szükségem volt a köztévé stúdiójában, ott, a hajléktalanszállón veszítettem el. Szembesülve azzal, hogy a közpénzből fizetett propagandagépezet számára ezek a nehézsorsú emberek is csak statiszták az aktuális gyűlöletkampányhoz. Azok a propagandisták, akik a valós problémák kibeszélése helyett azok elferdítésén és politikai furkósbottá faragásán dolgoznak, talán nem is sejtik hogy milyen iszonyú bűnök száradnak a lelkükön.