Orbán hirtelen iszlámbarát lett: kijelentette, hogy a kereszténydemokrata pártoknak muszlim pártokkal kellene együttműködniük!

Ja, semmi extra, csak most egy ázsiai muszlim országban vendégeskedik a hírhedt kaméleonember. Mi már azon is csodálkozunk, hogy nem egyenesen azzal jött elő, hogy „mi magyarok azon kívül, hogy kipcsakok vagyunk, Mekka felé imádkozunk”.

A túlmozgásos, megalomán magyar kormányfő ma is nagyot ment, igaz szerencsére nem itthon, hanem az indonéziai Jakartában. Szinte minden külföldi látogatása felér egy vígjátékkal, csak ezt sajnos ő teljesen komolyan csinálja. Az a már-már beteges megfelelési kényszer, ami miatt Orbán szinte minden általa meglátogatott országban mond valami meglepően nagy baromságot, sajnos nem működik itthon. Itthon csak a saját cezaromániás vágyainak akar megfelelni.

A kereszténydemokrata pártoknak jó esélyük van az együttműködés megteremtésére a mérsékelt iszlám pártokkal, mert közös bennük, hogy mindegyik ragaszkodik saját identitásához

- most éppen iszlámbarát, mert a 88 %-ban muszlimok által lakott Indonéziában van.

Mi magyarok csodálkozunk ezen legkevésbé, hiszen szemtanúi voltunk, hogy Orbán KISZ titkárból lett antikommunista, Soros-ösztöndíjasból lett antisorosista, liberálisból lett illiberális, kozmopolitából lett nemzeti, most pedig muszlimellenesből lett iszlámbarát. 

mti_minsajto_benkoviviencher

 

(Fotó: MTI/MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA/MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA/BENKO VIVIEN)