Bréking: A Fővárosi Törvényszék megtorpedózta Orbán médiabirodalmát!

Azt eddig is tudtuk, hogy Orbán ezen lépése is antidemokratikus volt, azonban a Fővárosi Törvényszék mostani határozata szerint jogsértő is, ugyanis az ítélet szerint a versenyhatóság szabálytalan módon hagyta jóvá a kormánypárti propagandamonstrum összeolvadását. Hogyan is mondta anno Petőfi? "Az idő igaz, S eldönti, ami nem az."

Feltehetően a magyar történelemkönyvek egyik, a cezaromániás diktátorok lelkivilágát bemutató és szemléltető iskolapéldája lesz Orbán Viktor 2018. decemberében meghozott zsarnoki intézkedése, amikor pofátlan módon közérdekre hivatkozva (!) kivonta az akkori szabályok alól a kormányzati médiaalapítványt és ezáltal ellehetetlenítette a Gazdasági Versenyhivatal versenyjogi vizsgálatát. Ennek akkor az volt az oka, hogy a 476 (!!!) médiatermék összeolvasztásából létrehozott kormányzati propagandagyár, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) névre keresztelt monstrum jogszerűségének a vizsgálatára a GVH ugyan eljárást indított, azonban Orbán - Rákosi Mátyást megszégyenítő - lépése után lezárta azt.

A Szabad Pécs azonban - nagyon helyesen - nem nyugodott bele a GVH visszakozásába és pert indított a döntés ellen, illetve annak jogszerűségének megvizsgálására. A TASZ által képviselt médium szerint ugyanis a médiapiacon kialakuló példátlan koncentráció nem csak a hirdetési piacon kialakuló szabad versenyt, de a sajtószabadságot is sérti.

A bíróság most kimondta, hogy a GVH ezt jogsértő módon tette, ugyanis semmilyen érdemi vizsgálatot nem folytatott. (…) Így a Fővárosi Törvényszék a döntésével megsemmisítette az egyik jogi feltételét annak, hogy a KESMA tulajdonszerzését bíróságon bejegyezhessék.

- írta meg a 444.hu.