A székely LL. Junior

A székely LL. Junior

Sajnos elég sokan vannak, akiknek nem jött össze. Már említettem a székely haverunkat, a Mestert. Mivel nem akarom, hogy összekeverjétek a másik Mesterrel, így a másik becenevén fogok írni róla. Ami nem más, mint L.L. Junior.

Talán furcsa lehet, hogy miért így hívtuk a cimboránkat. Ez úgy alakult, hogy mikor az idősebb öcsém és a felesége kijöttek, be kellett iratkozniuk a legolcsóbb angol tanfolyamra, hogy legyen tanulóvízumuk, amivel itt tartózkodhatnak. Egyik nap öcsém elment a felesége elé, és a földszinten beszállt a liftbe egy kis szemüveges, enyhén púpos, furcsán grimaszoló mókus. Öcsém - mint már korábban kiderült - nem az etikett nagymestere, meg nem is hisz benne, odaszólt a nejének, hogy "nézd már ezt a nyomorékot, úgy néz ki, mint L.L. Junior". Amíg a lift leért, öcsém kielemezte a srác testi hibáit a feleségének. Ahogy leértek, a gyerek ránéz és azt mondja bután vigyorogva:

Ti is magyarok vagytok?

Na, a sógornőm innentől pártfogásába vette a srácot, aki a végén, ugye, oda is költözött hozzánk, mert őt is átverte egy legendás magyar bevándorlási ügynök; a srác mindenét elvesztette, el kellett hagynia az országot és szerencsétlennek nem volt hol laknia az utolsó két hétben. Ekkorra már annyira imádtuk L.L. Juniort, hogy etettük, itattuk, én személy szerint nőt is akartam neki szerezni, de ő vadul tiltakozott.

Tudni kell, hogy L.L. Junior szakmáját tekintve asztalos volt, származását tekintve meg székely. A székelyeknél nincsenek jobb arcok, ezt bizton' állíthatom, úgy beszélik a magyar nyelvet, ahogy azok a finom pesti úri népek sose fogják. Na, mondjuk L.L. Juniorból hiányzott a székelyek éleselméjűsége - figyelem, itt már tényleg kamuszagú dolgok következnek, de Gizmó életére esküszöm, az utolsó szóig igaz minden.

L.L. Junior 15.000 dollárt hozott magával, mikor kijött Ausztráliába. Két héttel érkezése után vett egy Suzuki GSXR 600-as sportmotort. Én eléggé motorbuzi vagyok, de aki nem ismerné a motorokat, annak egy rövid technikai leírás erről a motorról: kurva gyors. Ilyet épelméjű ember nem vesz, de a hülyék is csak akkor, ha már tudnak motorozni. Na most, L.L. Juniornak előtte még robogója se volt. Nem csinált ügyet ebből, úgyhogy besétált a boltba (és hozzáteszem, Ausztráliában minden boltban lehet alkudni - az új autóból, motorból is.) és vett egy GSXR 600ast 14.500 dollárért. Alku nélkül, úriember módjára. Még megtankolta, de rendes bukóra már nem volt pénze, így vett egy fél fejet takaró robogós bukósisakot. Védőruha, semmi. Képzeljétek el ezt a mókust a világ egyik leggyorsabb 600-as sportmotorján minden motoros tapasztalat nélkül, robogós bukóval a fején, makkos cipővel a lábán beparkolni a suli elé. Olyan alacsony volt a mi cimboránk, hogy a 600-as motorról nem ért le a lába, tehát az első parkolásnál eldőlt a motorral, mint a liszteszsák. Ezt megismételte még négyszer a suli előtt - mikor bent a többiek hallották a csörömpölést és a káromkodást, tudták, hogy "megjött L.L. Junior". Egyszer még motorversenyzőnek is képzelte magát, behajtott a körforgalomba és gondolta, majd jól bedőlve megy körbe, de úgy lelassult, hogy a bedőlésnél a motor eldőlt, mint az ólajtó. Pár hónappal később eladta a motort 6000 dollárért. De ez semmi ahhoz képest, hogy ő valójában milyen céllal érkezett Ausztráliába.

"Rendben, hogyha itt kell lennem,
Én bízok benned, csak te is bízzál bennem!"

Egyszer átszellemült arccal mesélte nekem, hogy ő azért jött ide, hogy profi golfos legyen. Itt már nálam is kialudt az őrláng, próbáltam az eddig hallottakat valahogy összerakni magamban, hogy ez mégis hogy, de folytatta: régi álma, hogy profi golfos legyen, és gondolta, Ausztrália megfelelő hely arra, hogy ezt véghez is vigye. Kérdem: - Mióta golfozol? Hát, még sose próbálta, de ugye, kint van egy éve, egyszer elment egy pályára. Mondom, igazad van, nem kell elsietni a dolgokat. Számomra az a tragikus L.L. Juniorban, hogy olyan bánatos arccal tudta nekem mondani, hogy sajnos ez az álma sose fog megvalósulni, hogy legszívesebben megsimogattam volna a fejét. Ő egy szeretni való ember, mondom ezt úgy, hogy az eddigiekből kiderülhetett már, hogy finoman szólva nem vagyok egy érzékenykedő típus.

L.L. Junior imádott csajozni, csak nem tudott. Próbáltam neki elmagyarázni, hogy ne vesse be az összes báját azonnal, a nő, mint olyan, szereti, ha kerülgetik, mint a forró kását, de ő nem értette a hasonlatot. Olyan profilképeket csinált magáról az IWIW-jére, amin ki van gombolva az inge, úgy néz. Áthatóan, ellenállhatatlanul, szexisen. Biztos vagyok benne, hogy ezt hitte a képekről, mi meg szakadtunk a röhögéstől.

Meg a dumája:

"Hallode! Laktam én ennil az öreg embernél. Vót neki egy hitvány póóca. "

"Megyünk mulatni, ültünk tízen a Daciaban."

"Há székelyek vagyunk, mindenkiné vót bicska".

A női olvasóknak mondom, úgy tudom L.L. Junior most facér. Aki egy igazi gavallért keres hosszútávú kapcsolat céljából, az "fajin szerető" jeligével írjon a szerkesztőségbe.

A sorozat korábbi részei:

Gizmó
Köcsögádám
Rohadék Murphy
A Mester, aki legyőzte Ausztráliát
Megélhetési bűnözés
Miért éppen Ausztrália?