Miután már a fél világ karanténban van, Orbán még csak ott tart, hogy világjárvány LESZ

Más országokban azonnal és előrelátóan cselekedtek, erős és büszke kormányunk közben úgy le van maradva, mint a forint az eurótól.

Kásler kétségbeejtő alkalmatlanságáról már több ízben beszámoltunk, ezúttal pedig maga a vezér mutatott rá, mennyire készültünk fel a koronavírusra.

Egy világjárványra kell felkészülni, meg kell érteni, az milyen, és milyen következményei lesznek

- mondta a miniszterelnök a kereskedelmi és iparkamara mai gazdasági évnyitóján, majd hozzátette, „mindenki készüljön arra, hogy ki kell lépni a komfortzónából, már rövid távon”.

Orbán mindenkit igyekezett megnyugtatni, hogy a koronavírusra több forgatókönyv készült, és már összehívták a tudósaikat (Káslert? - a szerk.), a velük folytatott megbeszélés után pedig arra számít, hogy világjárvány lesz.

Hagyok időt. Magyarország miniszterelnöke arról elmélkedik, hogy mi FOG történni.

Valaki szóljon már neki, hogy mindez már bekövetkezett! Olaszországban a teljes lakosságra kiterjesztették a karanténintézkedéseket, de világszerte egész tartományokat, városokat, iskolákat, óvodákat zártak le.

Magyarország miniszterelnöke pedig itt tart, miközben február végére már 50! országban jelent meg a vírus.

A Jobbik egyébként a szokásos kormánypárti kommunikációs bullshiteket és Orbánék tétlenségét látva azonnali, valódi és hatékony reakciót sürget. Az ellenzéki párt ezért felszólította a miniszterelnököt, hogy azonnal távolítsa el az alkalmatlan Kásler Miklóst az EMMI éléről. Egy mai sajtótájékoztatón pedig a jobbikos Szilágyi György jelentette ki:

Most hazánkban is a védekezés a legfontosabb feladat. Indokoltnak látjuk és követeljük, hogy a kormány rendeljen el tanítási szünetet és zárja be iskoláinkat, óvodáinkat azonnali hatállyal!