Na, végre, megérkeztünk: Soros György áll a forint gyengülése mögött!

Egyedül ő. Nem is értjük, hogy maradt ez eddig homályban.

Soros György támadása állhat a forintgyengülés hátterében. Szakértők szerint az amerikai tőzsdespekuláns tudatosan törekszik a magyar fizetőeszköz gyengítésére. 1992-ben a brit font, 1997-ben pedig a kelet-ázsiai országok fizetőeszközeinek árfolyama omlott össze Soros támadásai miatt. A gyanú szerint a milliárdos ezúttal nemcsak pénzt akar keresni a forint elértéktelenítésével, hanem a politikai bosszú is motiválja

- hangzott el a Hír TV híradónak nevezett valamijében.

Minderről egy "szakértő" is nyilatkozik, aki amúgy a Figyelő főszerkesztő-helyettese. Ráadásul a "szakértőn" túl további hiteles forrás is igazolja a független médium álláspontját: alátámasztják az elméletet még "elemzők" is. Így, általánosságban.

Szóval, mikor múlt héten arról írtunk, hogy Zsiday Viktor befektetési elemző szerint a magyar felhatalmazási törvényről szóló hírek miatt kezdett zuhanórepülésbe a forint, rémhírt terjesztettünk. Nem gondoltunk Soros Györgyre, pedig mi sem lett volna ennél evidensebb! Szörnyű, hogy ennyi év után még mindig akadnak pillanatok, mikor nem látunk tisztán. 

Elnézést kérünk olvasóinktól!