Az megvan, hogy Orbán propagandavideója megint tele volt egy rakás szabálytalansággal?

Nagyon úgy tűnik, hogy a felelős döntéshozóink még egy maszkot se tudnak normálisan feltenni, és amit az átlag állampolgártól várnak el, ők maguk sem képesek betartani.

Orbánnak az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben tett látogatásáról készült propagandaegypercese durván végigpörgött az interneten és nem csak azért, mert az emberek falánkabb hírfogyasztóvá váltak a karanténban, hanem leginkább azért, mert lassan a fél ország a kormány Rákosi-korszakot idéző ügyetlenkedő agymosási szándékán röhög. Már akinek van kedve nevetni jelen veszélyhelyzetben.

A fájdalmas egy perc megtekintése után nyugodtan kioszthatjuk a hét egyik Darwin-díját az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet tüdőgyógyász főigazgatójának (!), akiről kiderült, hogy nem képes szabályosan felhelyezni egy maszkot, amivel azt az állapotot éri el, mintha egyáltalán nem is vette volna fel. Az pedig csak hab a tortán, hogy egy sima műtős maszk van rajta, amiről tudjuk, a viselőjét nem védi. Bár elvileg ugye minden egészségügyi dolgozónak jut felszerelés… 

A másik kommunikációs zsenialitás az anyagból, hogy sikerült bevágni a "világszínvonalú egészségügyben" egy olyan képet a kórházról – ide még elhelyezhető 30 ágy felkiáltással – ami hulladéktárolónak is szégyenteljes lenne, nemhogy egészségügyi intézménynek.

És azért kaphatta e videó szereplője a hét "egyik" Darwi-díját, mert van "másik" díjazott is. Ő nem más, mint Pintér Sándor, aki annak ellenére, hogy egy kézfogás miatt egyszer már majdnem benyalta a koronát, még mindig nem képes kiiktatni az üdvözlés ezen formáját.

És ők lennének a felelős döntéshozóink. Nem csoda, hogy Orbán is már csak "sok szerencsét" tud kívánni a betegeknek.