Orbán szerint május 3-án, az írásbeli érettségik előtt egy nappal tetőzik a járvány

Vajon a miniszterelnök „úrnak” leesett egyáltalán, mi a gond ezzel a két dátummal?

Orbán a tegnapi videójában kikotyogta, a kormányzat a koronavírus-járvány tetőzését május 3-ra teszi. Magyarország kormánya pedig nemrég arról döntött, 4-én kezdődhetnek az írásbeli érettségik.

Miután a kormány bejelentette az érettségikkel kapcsolatos döntését, a Jobbik határozati javaslatot nyújtott be a Parlament elé. Az ellenzéki párt azt kívánta elérni, hogy a kormány biztosítson lehetőséget arra, hogy a helyzetre való tekintettel az érettségin és az egyetemi záróvizsgán megajánlott jegyeket kaphassanak a diákok.

Orbán Viktor megerősítette az eddigi félelmeket, az érettségik valóban a járvány csúcspontján, a tömeges megbetegedések időszakában kezdődnének. A Jobbik ezt nem tartja elfogadhatónak.

- mondta Brenner Koloman, a párt oktatási szakpolitikusa.

Orbán hatalmi törekvések által vezérelt válságkezelése két dologra alapul: a szerencsére és az ellentmondásokra.

Az, hogy a kormány úgy döntött, május 4-én startolhatnak az érettségik, majd nem sokkal később a miniszterelnök bejelentette, május 3-án tetőzik a járvány, pontosan ezt támasztja alá. No meg azt, hogy az ország annak az információnak a töredékével rendelkezik, mint aminek Orbán a birtokában van, így fogalmunk sincs, valójában mennyire súlyos a helyzet hazánkban.

Ezzel szemben egy valami az elmúlt hetek alapján mindennél világosabban látszik. Az, hogy miközben Orbán folyamatosan szuperhősöst játszik, valójában nem más, mint egy kiégett, az ország vezetésére totálisan alkalmatlan populista, aki nem csak miniszterelnökként, de emberként is megbukott.