Szomorú napra virradtunk: Miután Orbán megfutamodott, Varga Judit nem kap szót az EP-ben :(

Pedig egész Magyarországot szerette volna megvédeni. Most mi lesz?

Varga Judit hétfőn levelet írt az Európai Parlament elnökének, David Sassolinak azért, hogy felszólalhasson az EP magyar vírustörvényről szóló vitáján. A Magyar Nemzetnek eljuttatott dokumentumban úgy "érvelt", hogy a magyarok felé meglévő kötelezettsége, hogy ismertesse a hazai álláspontot az uniós parlament előtt, amely így első kézből is hallhatná a magyar kormány álláspontját.

Varga Judit mestere a kérdésekre nem válaszolásnak, így nyilvánvalóan mindenképpen ő szeretett volna felszólalni a vitán, csak hát, egy kellemetlen dolog történt: David Maria Sassoli csütörtökre meghívta a magyar kormányfőt a testület Magyarországgal kapcsolatban zajló plenáris vitájára. Upsz.

Orbán viszont nem szeretne menni, így megírta, ő nem ér rá csütörtökön. Pedig mindenhol is meg szokta védeni Magyarországot, de most itthon jobban meg kell védeni a vírustól, mint kint Brüsszelben.

A felelősségteljes miniszterelnök ennek fényében közölte, ő Varga Juditot szeretné maga helyett előretolt bástyaként az haza szolgálatába állítani. 

Aztán jött az újabb kopp. Jaume Duch Guillot, az EP szóvivője azt mondta az RTL Híradónak, hogy nem szólalhat fel az Európai Parlament csütörtöki ülésén a magyar igazságügyi miniszter, mert a hasonló vitákban az érintett országok kormányfőinek vagy államfőinek szokták megadni a lehetőséget arra, hogy beszéljenek, Orbán az elmúlt években kétszer is élt a lehetőséggel, és most is meghívták... Azt is említette, hogy miniszterek csak akkor szoktak felszólalni a plenáris ülésen, ha az EU soros (ez nem az a Soros) elnökségét betöltő országot képviselik, és ettől most sem térnek el.

Szegény Varga Juditnak kezdett kifogyni a védelmi eszköztára, de talált még egy utolsó szalmaszálat, amibe kapaszkodhat. Hirdetett egy szavazást a Facebook-oldalán:

Ön elfogadhatónak tartja, hogy az Európai Parlament Magyarországról szóló holnapi plenáris vitájában nem kap felszólalási lehetőséget a Magyar Kormány erre kijelölt tagja? - teszi fel a kérdést.

Nos, kedves honpolgárok! A haza védelmében tessék szavazni íziben!