Polt ezerrel nyomoz: Fél év telt el, azóta egy ügyben történt meg Borkai kihallgatása, méghozzá tanúként

Ez is csak a szexvideókkal való zsarolással kapcsolatban történt. A korrupciós ügyekben pedig még nem kérdeztek ki senkit.Ha innen nézzük, lehet, hogy Simonka Györgynek és Boldog Pistának sem kell annyira aggódnia.  

Mindez azután derült ki, hogy Ungár Péter (LMP) az alábbi kérdésekkel fordult a legfőbb ügyészhez:

  • Befejezték-e a nyomozás felderítési szakaszát és kihallgatták-e Borkai Zsoltot az ellene indított feljelentések kapcsán?
  • Ha igen, milyen minőségben hallgatták ki?
  • Ha kihallgatták, milyen új információk birtokába jutottak, amik segítik a további nyomozást?
  • Ha még nem került kihallgatásra sor, annak mi az oka?
  • Ha a nyomozás még a felderítési fázisban van, mikorra várható a gyanúsítottak kihallgatása és a vizsgálati szakaszba való továbblépés?

A Nemzeti Nyomozó Iroda Borkai Zsolt volt győri polgármester ellen három nyomozást indított korrupciósnak vélt ügyekben. A feljelentések és a nyomozás kezdete óta lassan fél év telt el és a választópolgároknak joguk van a tisztánlátáshoz, valamint a megfelelő tájékoztatáshoz

- vezette fel kérdéseit a képviselő.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a korrupciós- és szexbotrányba keveredett volt győri polgármestert tanúként hallgatták ki, ennél többet azonban a „nyomozás érdekeire való tekintettel” nem árulhattak el.

Azt azért hozzátették, Borkai érintettségével a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt két további büntetőeljárás van folyamatban. Gyanúsított? Ja, az még egyik ügyben sincs.

Természetesen nem minden esetben van ez így, azzal kapcsolatban például, hogy az adriai hajón történt nem éppen családapához illő események nyilvánosságra kerültek, valamint a felvételekért cserébe pénzt kértek, több gyanúsított is akad. Öt embert zsarolás és más bűncselekmények miatt, vagyon elleni erőszakos, valamint emberi méltóság és egyes alapvető jogok elleni bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgattak ki. Hát nem fura?

Innen már csak néhány lépés, hogy kiderüljön, szegény Borkaival csúnyán elbántak…

Az amúgy megvan, hogy Polt Péter szerint azért nőtt a korrupció Magyarországon, mert az ügyészség eredményesen harcol?