Út a boldogtalanság felé: Házkutatást tartottak Boldog Pistánál és gyanúsítottként hallgatták ki

Vajon hány fügét találtak?

A rendőrég valószínűleg nem Pista lazításra használt eszközét kereste, bár minket ez is érdekelt volna. A lényeg, hogy az ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást Boldog István fideszes országgyűlési képviselő ügyében.

A nyomozó ügyészség tájékoztatása szerint 2020. április 24-én érkezett meg hozzájuk az Országgyűlés Elnökének értesítése a képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről hozott országgyűlési határozatról. A Központi Nyomozó Főügyészség így a héten Boldog lakóhelyén kutatást tartott, amely intézkedés során bizonyítási eszközöket foglalt le.

Boldog István a csütörtöki gyanúsítotti kihallgatásán vallomást nem tett, tagadta a bűncselekmény elkövetését és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) egyes pályázatai kapcsán felmerült, hogy a pályázatokkal összefüggésben különböző személyek bűncselekményeket követtek el – olvasható az ügyészség összefoglalójában.

A megalapozott gyanú lényege szerint Boldog István e cselekményekben oly módon vett részt, hogy a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

Már februárban sejteni lehetett, hogy a Coca-Colánál nagyobb gondja is akadhat a betyárjelmezes honatyának. Az ügyészség akkor még 2 hónappal meghosszabbította korábbi jobbkezének letartóztatását és az ő nyaka körül is egyre jobban szorul a hurok.

Miközben egyébként az ügyészség korábban közölte, hogy Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését kérik, ő éppen nyugdíjasokat hívogatott, hogy maradjanak otthon, nem mellékesen januárban még Orbán Viktorral is tárgyalt.

Könnyen lehet, hogy Pista viszont nem sokáig élvezheti az otthon melegét és hűvösre kerül. Persze, valószínűleg naivság lenne azt gondolni, hogy Polt Péterből hirtelen független elszámoltató lett, de sanszos, hogy a Fidesz szeretné ezt a látszatot kelteni. Ehhez pedig kell egy beáldozható balek. Erre a szerepre pedig nincs is alkalmasabb személy, mint a Coca-Cola elleni kirohanásban is magára hagyott Boldog Pista, aki szabadidejében "fügével lazít". De ki tudja, meddig.