A médiatanács szerint lehet a tévében "szardarabnak" nevezni az ellenzéki újságírókat

Legalábbis Jeszenszky Zsolt ez bátran megteheti. Ebben az esetben viszont az egyszerűség kedvéért a továbbiakban mi is csak "szardarabként" hivatkoznánk rá.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa közleményben tudatta, hogy nem indít eljárást a Hír TV szolgáltatója ellen, amiért egy "műsorukban" szardarabnak nevezték az újságírókat. Megítélése szerint ugyanis ez nem sérti az emberi méltóságot.

A Hír TV Keménymag című valamijének március 18-i adásáról van egyébként szó, ahol Jeszenszky Zsolt egyebek mellett szardaraboknak, férgeknek és szarládáknak nevezte a nem kormánypárti újságírókat.

A Médiatanács vizsgálatában arra jutott, hogy bár a műsor résztvevői egyes újságírókra sértő, becsmérlő kijelentéseket tettek, amelyek egyéni jogvédelemre adhatnak okot,

de nem indokolják a hatósági eljárást, amely csak a közérdek védelmében indulhat. A bejelentésben hivatkozott gyűlöletkeltést nem lehetett érdemben vizsgálni, mert az csak törvény által védett közösség ellen merülhet fel, és ilyen közösség nem volt azonosítható a műsorban.

A szóban forgó szardarab amúgy sűrűn szólmélyértelmiségi orbánista szavazóbázishoz, melynek kiművelt tagjai rendre áhítattal várják a kultúra magasiskolájának aktiális heti megnyilvánulását a Keménymagban.

A szardarab ugyanis kiválóan alkalmas arra, hogy a fidesznyalonc médiára reggeltől estig nyálat csorgató kétbites orbánista pronyóbázis korlátolt jutalomközpontjában legalább egy gyenge ingert kiváltson. Magyarországon ennyi is elég ahhoz, hogy valaki televízióban szerepelhessen. Ahhoz viszont kevés, hogy emberi méltóságot sértsen.