A közpénzzel kitömött Pesti Srácok most azután "nyomoz", hogy "Karácsony Gergely biciklisboltban tolakodott"

Az amerikai spotlight csapatok sírva könyörögnek az orbánista portál oknyomozói oktatóanyagaiért.

Csütörtöki örömhír, hogy a korábban is közpénzzel kitomött Pesti Srácok megint súlyos adóforintokhoz juthat. A kormányzati segítségnyujtást pedig rendkívüli munkabefektetéssel járó tényfeltáró cikkekkel hálálják meg, melyek valószínűleg a KESMA-tantervben referenciaanyagként is szolgálnak a leendő orbánista szerkesztőségi biodíszleteknek.

Szóval, a BBC-elveket a legtisztereletremltóbban követő, tényekre alapozó, magas olvasói intelligenciáért ácsingózó újságírói munka szülhette a következő, Pesti Srácokon megjelent sorokat:

Zárás előtt nem sokkal toppant be a főpolgármester egy bicikliszervizbe, ahol fittyet hányva az ott várakozókra, a sor elejére állt. Emiatt aztán akadt, akit már ki sem szolgáltak, mert mire ő következett volna, az üzlet bezárt – minderről egy férfi számolt be a Facebookon. A poszt írója szerint Karácsony Gergely még arra sem méltatta őket, hogy köszönjön nekik és szájmaszkot sem viselt.

És ez nem minden. A portál további hátborzongató részletre is rávílágított hiteles informátora által:

az egyik szerelő kijött és elkezdte szerelni a főpolgármester kerékpárját, a nyereg beállításával akadt probléma.

Majd mikor már az élethűen, tűpontosan rekonstruált budapesti hétköznapban megelevenedik előttünk az egyszerű állampolgárokon gátlástalanul átgázoló polgármester képe, a szerző - kár, hogy névtelen maradt - behelyezi az utolsó téglát is a hasábról hasábra gondosan épített oknyomozói orákulumnak szánt szentélybe: egy idézett vásárló szavai által bizonyítja, hogy 

Karácsony Gergely bár kerékpározik, ám nem ért ahhoz, sőt, köszönni sem tud, és nem ismeri a sorban állást sem.. (sic!)

"Mi egyszerű emberek pedig türelmesen várakoztunk és már közeledett a 19 órai zárás. Miután sikerült a nyerget beállítani, az előttem álló sorra került és végre hozzám is megérkezett a másik szerelő. Én egy alkatrészt kértem, a kolléga a kereket adta be javításra. A kerékkel a szerelő hamarosan visszajött, elmondta, hogy mindjárt zárnak, alkatrész nincs, a javítást már nem vállalják. Ezt követően a vevő nemtetszésének adott hangot és kérte a vásárlók könyvét. Én megkaptam a kért alkatrész, angolosan távoztam, a továbbiaknak már nem voltam szem és fül tanúja. Mondjuk én nem hagytam volna szó nélkül….”

– fogalmazott az informátor.

Azt hiszem, erre mondják, hogy "touché". Szerintem Karácsony Gergely mondjon le!

A cikk témája egyébként kiválóan passzol a Troll c. "műsor" értelmi színvonalához is, így bátran ajánljuk Dobos Marienne-nek átvételre.