Müller Cecília: Aki teheti, nyaraljon itthon, mossa ki a terítőket és szellőztessen!

De huzatot ne csináljon, mert az felkavarja a penészgombákat és a port, amelyek allergiás reakciót válthatnak ki! Stimmt?

A karantén alatt már megtanultuk, hogy hogyan kell babákat szellőztetni, de most végre azzal kapcsolatban is kimerítő tanácsokkal szolgált a tisztifőorvos, hogy a nyaralókkal mit kell kezdeni, ha pihenni mennénk. Már persze, csak Magyarország területén, mert bár épp ma reggel jelentette be Szijjártó Péter, hogy korlátozás nélkül lehet menni az Adriára, azért inkább maradjon mindneki otthon. Mármint az magyar országhatárokon belül.

Szóval, íme Müller Cecília jótanácsai a nyaralóknak:

Akiknek nyaralójuk van, és most nyitják, első lépésként a víztelenített rendszer feltöltését és a vízkőtelenítést végezzék el.

Ha nem volt víztelenítve a rendszer, akkor a vizet melegítsük 60 fok felé, hogy a legionella baktériumok is elpusztuljanak.

Kitért arra is, hogy a nyaralókban mindenképp érdemes nedves tisztítást végezni és szellőztetni, azonban ne csináljunk huzatot, mert az felkavarja a penészgombákat és a port, amelyek allergiás reakciót válthatnak ki. 

A takarókat, asztalterítőket mindenképp mossuk ki – javasolta.

Felújításnál a szerves oldószerekre kell figyelni, mert ezekből veszélyes anyagok párologhatnak ki: érdemes a szabadban elvégezni a munkálatokat – tette hozzá.

Ja, és aki teheti, inkább Magyarországon nyaraljon!

A kérdés, ami ezzel kapcsolatban felmerül, hogy egyáltalán ki az, aki megteheti, hogy nem Magyarországon nyaral? Sőt, hányan tehetik meg egyáltalán ma Magyarországon, hogy nyaralni mennek?

Müller Cecília valószínűleg nem, de Tállai András erre biztosan tudja a választ, hiszen szerinte "a magyar családok és vállalkozások anyagi helyzete az utóbbi években megerősödött". A 425 ezer munkanélküli pedig bagatell.