Ez a kemény, nem az ekevas: A Fidelitas szerint az ellenzék akadályozza a véleménynyilvánítási szabadságot

És fel is szólították őket, hogy hagyják abba.

Történt, hogy a Fidelitas országos választmánya szombaton politikai nyilatkozatot fogadott el. Ennek tartalma kapcsán pedig ismét előállt az a helyzet, ami a magyar közéletben immár rettenetesen sűrűn, hogy az állampolgár szavakat nem talál, csak bambán pislog maga elé. 

Szóval: 

A Fidelitas politikai nyilatkozatban szólította fel a baloldali ellenzéket, hogy azonnal hagyjon fel a véleménynyilvánítás szabadságának akadályozásával és az illegális adatgyűjtéssel.

Mint fogalmaztak, "a leghatározottabban elutasítják a demokratikus és szabad véleménynyilvánítás bármilyen akadályoztatását vagy korlátozását és kiállnak a személyes adatok védelme mellett".

Majd az "elmúltízévet" megelőző "elmúltnyolcév" megemlítése sem maradt el: 

"A 2010 előtti baloldali kormányok idején már láttuk, hogy a gyurcsányisták mit gondolnak a szólás és véleményszabadságról. Akkor lovasrohammal, kardlappal, szemkilövéssel, könnygázzal és rendőri terrorral fojtották belénk a szót" - írták. 

Ja, s a nyilatkozatba fogllatatott a nemzeti konzultációs ívek "ellopása" is, de ezt már tényleg a legdurvább önsorsrontó olvasóinknak ajánljuk csak. Egyébként ha már a véleménynylvánítás szabadsága szóba került: a héten épp rendkívüli ülésen szavazza meg a parlament (a kétharmados Fidesz többség), hogy ne lehessen jogállamisági feltételekhez kötni a rendkívüli uniós hitelt.

A demokrácia védelmének jegyében.