Ennyire nincs köze a Fidesznek az Index szétveréséhez: az Origó korábbi felelős szerkesztője lesz az új főszerkesztő-helyettes

Persze a kormánypárti szereplőket, és a kézi vezérelt propagandagyárakat ez nem rettenti el attól, hogy az Index bedarálását belvitákkal, vagy éppen gyurcsányozással próbálják leplezni.

Miközben a Prosti Srácok és a többi kormányfluffer azon erőlködik, hogy az arra fogékonyakkal elhitessék, a baloldal verte szét az Indexet, kinevezték az Index egyik új főszerkesztő-helyettesét.

Tevan Imre korábban az Origónál is volt felelős szerkesztő, abban az időszakban is, amikor a portál propagandagyárrá alakult. Éppen akkor került az Origóhoz, amikor politikai nyomásra felmondtak Sáling Gergő akkori főszerkesztőnek a kormányzatot érintő cikkek miatt.

A lényegi kérdés, hogy lehet-e normális, független újságot csinálni továbbra is az Indexben. Az derült ki, hogy lehet, mégha csak azért és addig is, mert és ameddig engedik. És ez az ameddig egészen biztosan nem örökre szól. Átéltem már egyszer egy nagyon hasonló helyzetet az Origóban, és ott szűk két évig lehetett normális és vállalható újságot csinálni

- kommentálta az eseményeket Tevan, majd hozzátette, "ebben az esetben tehát felállhatok, és elmondhatom a nyilvánosságnak, hogy ezt azért teszem, mert szerintem politikai beavatkozás történt. Ez lesz az én saját, kis, egyszemélyes barométerem, amit remélem, soha sem kell elővennem. Ezt az ötletet nemcsak első szóra elfogadták, de kifejezetten támogatták, így igent mondtam".

Az új főszerkesztő-helyettes hitelét mindenesetre erőteljesen rontja, hogy az Origó „átalakulása" idején is a lapnál tevékenykedett. A Tevan Facebook-oldalára írt kommenteket látva többen nem is nagyon hisznek abban, hogy színrelépésével az objektív újságírás kerül majd előtérbe az „új” Indexen.

tevanfacekomment

Egy biztos félrebeszélhet, gyurcsányozhat, baloldalazhat itt bárki, ha hamarosan az Indexen is a fideszes alternatív valóság lesz az úr.

Nyitókép: Facebook/Illiberális Mémek Tanácsa