Csaknem teljes a lista: ezek a zenekarok adhatnak raktárkoncertet

Ők juthatnak anyagi támogatáshoz a kormány által beígért 5,3 milliárd forintból. Kovács Ákos természetesen nem hiányozhat egy ilyen listáról.

Az egyeztetések még zajlanak, de 100-ból 90 előadó már igent mondott a felkérésre  

- mondta Lobenwein Norbert, a VOLT és a Strand Fesztivál főszervezője. 

A kiválasztás egyébként három kategóriában történik:  

  • a fesztiválzenekarok esetében Lobenwein Norbert,  
  • az „élő legendákéban” Rózsa István,  
  • a népzenészekében Pál István tesz javaslatot. 

A listán eddig szereplő előadók: 

30Y, A kutya vacsorája, Ákos, Alvin és a Mókusok, Analog Balaton, Anna & The Barbies, Aurevoir, AWS, Bagossy Brothers Company, Belau, Bëlga, Besh O Drom, Blahalouisiana, Bohemian Betyars, Brains, Budapest Bár, ByeAlex és a Slepp, Carson Coma, Cloud 9+, Colorstar, Csaknekedkislány, Deep Glaze, Depresszió, Dope Calypso, Dorothy, Elefánt, Erik Sumo Band, Fatal Error, Felső Tízezer, Fish!, Follow The Flow, Fran Palermo, Hangácsi Márton, Hétköznapi Csalódások, Honeybeast, Horváth Tamás, Hősök, Intim Torna Illegál, Irie Maffia, Ivan & The Parazol, Jazzékiel, Jetlag, Jónás Vera Experiment, Junkies, Kalapács, Kiscsillag, Konyha, Lazarvs, Leander Kills, Lóci játszik, Margaret Island, Mary Popkids, Middlemist Red, Moby Dick, Mordái, Mörk, Mulató Aztékok, Müller Péter Sziámi and Friends, New Level Empire, Ocho Macho, Ohnody, Paddy & the Rats, Pál Utcai Fiúk, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Parno Graszt, Péterfy Bori & Love Band, Platon Karataev, Pokolgép, Punnany Massif, Quimby, Random Trip, Ricsárdgír, Road, Rúzsa Magdi, Saya Noé, Skeemers, Slow Village, Soulwave, Sör és Fű, Supernem, Szabó Balázs Bandája, The Biebers, The Qualitons, Trillion, USEME, Vad Fruttik, Wellhello, Yesyes, Zagar, Zorall.

Szentkirályi Alexandra a múlt héten már beharangozta, hogy ők kire számítanak első sorban: Tóth Vera, Tóth Gabi, Demjén Rózsi, a Tankcsapda, Balázs Fecó.

Minderre egyébként azért van szükség, mert a járványhelyzet miatt klasszikus értelemben vett koncertet nem lehet tartani. Gulyás óta azt is tudjuk, hogy azért nem, mert a futballmérkőzésekkel ellentétben egy koncerten fogyasztanak alkoholt az emberek, így pedig nem tudják megtartani a kellő távolságot.

puskásmásfélméter2