Úgy tűnik, Koncz Zsófia hazudik apja kampányáról és a saját munkájáról is

Koncz Zsófia állítólag minden országgyűlési választáson segítette apját, még ott is, ahol el sem indult. A Fidelitas-bulik „királynője” vagy hazudik, vagy nagyon nagy baj van a memóriájával. De lehet, hogy azért keveri a hazai választásokat, mert 2017 óta Washingtonban dolgozott.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. választókerületében október 11-én esedékes időközi választás roppant fontos a kormány számára, mert az itt elért eredménytől függ, hogy sikerül-e megőrizniük kétharmados többségüket. Úgy tűnik, ezért mindent be is vetnek, hiszen a balesetben elhunyt Koncz Ferenc lányát indítják a szavazáson.

Az apja halálával kampányoló lány augusztus 18-án egy Facebook-videóban közölte mosolyogva, hogy:

"Apával gyermekkorom óta jártam a választókerületet, már 11 évesen segítettem az országgyűlési választásokon, és onnantól kezdve minden országgyűlési választáson."

Ez nagyon szívfacsaró is lehetne, ha igaz lenne. Csak sajnos, nem az. 2014-ben például Koncz Ferenc nem is indult az országgyűlési választáson, hiszen 2010-2018-ig Szerencs város polgármestere volt. Sőt, ha megnézzük a 2018-as választási kampány fotóit, amiket Koncz Ferenc tett közzé, ott se találjuk sehol Zsófiát. Pedig, ha annyira segítette édesapja munkáját, időnként azért feltűnhetett volna legalább egy kép erejéig. Igaz, ő nem a helyi ügyek megoldásával töltötte a mindennapjait, 2017 óta ugyanis a Washingtoni Magyar Nagykövetségen a „magyar érdekérvényesítésért és a magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért” dolgozik.

Az szinte már csak mellékes, hogy 2002-ben, 2006-ban és 2010-ben az általa említett választókerület kevesebb, mint a fele (!) volt a mai választókerületnek. Nem tartozott bele többek között Tiszaújváros, Szikszó, Onga, vagy pl. Tiszalúc sem. Ezeken a helyeket tehát még akkor sem kampányolt volna, ha mindig ott lett volna az apja mellett.

Zsófi se a kampányban, se a családi fotón, se az ünneplésen nem volt jelen a képek tanúsága szerint. Persze, lehet, hogy ő fotózott, de talán ezt még a legelvakultabb Fidesz-szavazók se gondolnák komolyan.

Főleg azért, mert a jelek szerint a Fidelitas egykori nagy partiarca még a saját kampányába is csak addig van jelen, amíg lefotózzák. Zsófi a hétvégén játszóteret festett, egy kommentelő szerint azonban csak 5 percig, hogy megmutassa magát.

A kommentet aztán gyorsan törölte is.

A  Fidesz éppen a múlt héten lehetetlenítette el, hogy Bíró László, az ellenzék által támogatott jelölt elinduljon a Jobbik logója alatt az időközi választáson. Ebbe a „kampánystratégiába” tökéletesen illik a kommentek törlése is. A kormánypártoknak ugyanakkor így sem sikerült szétverniük az ellenzéki összefogást, Bíró László neve ott lesz a szavazólapon.