Koncz Zsófiát annyira érdeklik a borsodi problémák, hogy ha nem nyer, azonnal visszahúz Amerikába?

Koncz Zsófia állítólag nagyon szereti a szülőföldjét és nagyon érdekli őt a helyiek problémája. Szombatig azonban még a washingtoni pozícióját sem adta fel, ugyanis Magyarország washingtoni nagykövetségének hivatalos adatai szerint akkor még a politikai részleg külpolitikai munkatársa volt. Miután azonban az Alfahír ezt megírta, törölték a nevét.

Pénteken írtunk róla, hogy Koncz Zsófia Demokratának nem mondta azt, hogy "nem kívánok nyilatkozni", és egy szórakoztató interjúban hordott össze mindenfélét arról, mennyire szereti a szülőföldjét

Érzem magamban az erőt és az elszántságot, hogy tegyek szülőföldem fejlődéséért. Elkötelezett vagyok a családom és a magyar nemzet iránt - jelentette ki.

Szülőfoldjéért viszont a jelek szerint csak annyira volt elkötelezett, hogy amennyiben nem lesz képviselő, húz is vissza Amerikába. A győzelemben pedig annyira nem bízik, hogy fel sem mondott Washingtonban. Erre utalt ugyanis, hogy szombatig Magyarország washingtoni nagykövetségének hivatalos adatai szerint Koncz Zsófia még mindig a politikai részleg külpolitikai munkatársa volt:

A fenti képet az Alfahír hozta nyilvánosságra szombaton, vasárnapra azonban már így nézett ki ugyanez az oldal:

Vajon Koncz Zsófiának pont most jutott eszébe felmondani? És egyébként mit tervez, ha nem sikerül parlamenti mandátumot szereznie? Érdekli majd akkor is a helyiek problémája, ha az nem jár egy jól jövedelmező pozícióval? Korábban nagy valószínűséggel arról sem mondott igazat, hogy apját minden országgyűlési választáson segítette a kampányban.