Napi humor: "Szijjártó Péter nyaralása semmilyen módon nem érintett közpénzt, az teljes mértékben a magánélet része"

Szórakoztató történetet mesélt el az adófizetőknek a Külügyminisztériumnak nevezett nerisztáni showműsor.

Mennyibe került Szijjártó Péter külügyminiszter luxusnyaralása? – erre volt kíváncsi a párbeszédes Szabó Tímea országgyűlési képviselő, ezért írásban fordult Szijjártóhoz, akit a közpénzeken is gazdagó Szíjj László vállalkozó luxusjachtján fotóztak le a nyáron az Adrián.

Magyar Levente parlamenti államtitkára válaszolt helyette, a következőt:

„A külügyminiszter mindig – így szabadsága alatt is – minden törvényt betartott és betart. A miniszter családjának nyaralása semmilyen módon nem érintett közpénzt, az teljes mértékben a magánélet része, a magánélet védelme pedig mindenkit megillet.”

Szóval Szijjártót megilleti. A luxusnyaralás a napi 10 millió forintba kerülő luxusjachton. Egy luxusjachton, ami nem adható bérbe, ellenben egy olyan oligarcha tulajdona, aki a napokban épp egy 92 milliárd forintos állami megbízást nyert el. És nem szakadt le se Szijjártó Péter, se Magyar Levente arca.

Szijjártó Péter már korábban beletolta az adófizetők arcába, hogy az ő igazságérzetét sérti (!!!), hogy a magyar embereket érdekli, hogy hogyan és miért kerül az ő pénzükkel közbeszerzéseken kitömött oligarcha luxusjárműjére egy magyar kormánytag. Mint ahogy az is érdekelte őket annak idején, hogy hogyan és miért röpköd a magyar miniszterelnök Garancsi István luxusrepülőjével focimeccsekre.

Akkor Orbán azt mondta: mindenkinek kuss a neve, ő 30 éve is így utazott, most is így utazik, és ezután is így fog. Szijjártó Péter hasonló logika mentén ma közölte: mindenkinek kuss a neve, az, hogy ő hol, s miként nyaral, az az ő magánügye. Mindezzel pedig csak az az egy probléma van, hogy nem az. Mert a fenti esetek konkrétan a korrupció szótári alakját képezik, ami rohadtul nem magánügy. És ezt előbb-utóbb a fideszes szavazó is kénytelen lesz belátni, még ha Szijjártó Péter nem is.

Az is különös, hogy Szijjártó "munka és magánélet között huzogat határokat", miközben pártjának médiája a világ médiatörténelmének egyik leggsztustalanabb hadjáratát folytatta és folytatja az ellenzéki politikusok magánéletének nem csak felhasználásával, hanem annak ordas hazugságokkal való tarkításával.

Nem vártunk mást a Külügyminisztériumtól. De lesz még Magyarországon olyan ügyészségi munka is, ami majd fog.