A Külügyminisztérium szerint Szijjártó keményen dolgozott a szekszárdi borászatban (is)

Szijjártó Péter Szekszárdon egy munkavacsorán vett részt 10 Tolna megyei cég vezetőjével, ezért kellett helikopterrel leszállni a szekszárdi Bodri borászatban.

Mégsem Őcsényben szállt le a helikopterrel, amikor Tolnára ment egy propaganda eseményre - hanem a szekszárdi Bodri borászat lóistállójának karámjában... ezután fideszes politikusokkal és meghívott vendégekkel együtt elköltött egy ebédet a borászat elegáns Optimus éttermében

- írta Facebookon Hadházy Ákos független képviselő Szijjártóról egy szemtanúra hivatkozva szerdán. Az informátor képeket is készített a történtekről. 

Az eseményről mi is írtunk, a Külügyminisztérium pedig erre reagált. Portálunknak a következőt írták:

Hadházy-féle álhírekkel szemben a valóság az, hogy július 14-én Szijjártó Péter előbb Budapesten bejelentette a Lidl 35 milliárd forintos beruházását, amely 400 új munkahelyet teremt, majd Budapesten hivatalos látogatásra, Dunakeszin pedig munkaebédre fogadta az osztrák, a cseh, a szlovák és a szlovén külügyminisztert, ezt követően Tolnára utazott, ahol bejelentette a Fastron Hungária Kft. 564 millió forintos beruházását, amely 217 munkahely megőrzését teszi lehetővé. Végül Szekszárdon egy munkavacsorán vett részt 10 Tolna megyei cég vezetőjével, tehát nem politikusokkal. Ezek a cégek 4,7 milliárd forintnyi beruházást fognak végrehajtani, és összesen 1139 munkahelyet védenek meg.
Magyarországnak működnie kell, számunkra a munkahelyek védelme a legfontosabb. A baloldalra az összefogásban a vírus első hulláma alatt sem lehetett számítani, és most sem lehet.

Tehát úgy tűnik, Szijjártó Péter keményen dolgozott a borászatban, és vacsora közben is a magyar embereknek teremtett munkahelyeket. Ezúton is köszönjük hazafias tevékenységét! Talán az adriai jachton is a horvát-magyar turisztikai kapcsolatokat fejlesztette.