Pintér Sándort sem zökkenti ki a valóság: szerinte Magyarországon szilárd a közbiztonság

A belügyminiszter nagyot ment az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tegnapi ülésén, csak éppen a tényekről feledkezett meg. 

Pintér ugyanis szemrebbenés nélkül kijelentette:  

Magyarországon a közrend, a közbiztonság szilárd, kiegyensúlyozott, szélsőségektől mentes...nincs kritikus körzet, település vagy városrész, nincs no-go zóna Magyarországon. 

Bizonyára elkerülte a figyelmét néhány apróság, ezért a teljesség igénye nélkül felidézünk néhányat helyette, csak a közelmúltból: 

Emlékeznek például az érdi fegyveres bandaháborúra? És az egész országot megrázó, Deák téri kettős gyilkosságraÉs az megvan, hogy a Hős utcában, a Stadionoknál, a Pillangó utcában, a Népligetnél továbbra is  komoly problémát jelent a drogosok jelenléte, és hogy ebben az országban még a tömegközlekedési eszközökön sem érezhetjük magunkat biztonságban? 

Csak az történhetett, hogy Pintér Sándor figyelmét elkerülték ezek a hírek, ahogyan abban is biztosak vagyunk, hogy egyszer sem sétált végig éjjel, kísérő nélkül mondjuk az Orczy út-Diószeghy utca és Mátyás tér környékén, a miskolci avason vagy éppen az ózdi Hétes telepen. Azért csak egyszer, mert kétszer nehéz lenne. Persze nem kell borsodig menni, hogy életveszélybe kerüljön az ember, a fenti példákból is látszik, hogy erős és büszke hazánkban ehhez elegendő egy benzinkúton, vagy éppen a főváros legforgalmasabb terén tartózkodni, esetleg sötétedés után egy merész sétát tenni a Nyugatinál, és a sort még folytathatnánk...

Nem csoda - bár Pintér természetesen ezt is elfelejtette megjegyezni -, hogy Magyarország az „élmezőnybe” tartozik a gyilkosságok számát illetően egész Európában, az emberölések száma ráadásul idén jelentősen megnőtt.  

Így néz ki tehát a rend Pintér Sándor szerint.