Internetes tehetségkutatót indít Vona Gábor

Pörögnek az események a volt pártelnök körül: nemrég adtunk hírt frissen megjelent könyvéről, most pedig internetes tehetségkutatót indított az általa létrehozott Második Reformkor nevű alapítvánnyal.

Közhelyesnek tűnik, de igaz: már régen elmúltak azok az idők, amikor egy-egy tévéműsor az ország felét, 4-5 millió embert ültetett a képernyők elé. Manapság a legnézettebb tévéműsorok, mint az Álarcos énekes vagy a Sztárban sztár sem tud lekötni 600-800 ezer embernél többet. Nem úgy az internetes videómegosztók: a legtöbb feliratkozóval rendelkező youtuberek egy-egy videója simán hozza ezeknek a számoknak, sőt akár a dupláját is, de egy kisebb csatorna is tud 200-300 ezres megtekintéseket produkálni, ami egy tévéműsor esetében még mindig simán benne lehetne az első húszban.

Nemrég az a hír is napvilágot látott, hogy a streaming (Netflix, HBO Go, stb) már népszerűbb, mint a torrent. A trend tehát egyértelmű: az emberek szeretnek minőségi tartalmat nézni, szívesen fizetnek is ezért, és a streaminszolgáltatók az ingyenes videómegosztókkal együtt képesek egy ember életében a televízió szerepét akár teljesen átvenni.

Bár számos próbálkozás “mi van a táskámban”, a “24 óra otthon úgy, hogy senki nem vesz észre” és a “csak piros ételeket ettem egy napig” típusú rettenetekbe fullad, de egyre több az igényes, gondolkodásra serkentő tartalom és a minőségi tartalomgyártó, nemrég mi is ajánlottunk öt ilyet.

Most Vona Gábor és a Második Reformkor alapítvány arra vállalkozott, hogy olyan vloggereket díjazzon, akik valóban minőségi, élvezhető tartalmat gyártanak közéleti témában.

Az első helyezett díja 200 ezer forint és háromnapos stúdióhasználat lesz, a második helyezetté 150 ezer forint és egy vlogger kamera, míg a harmadik helyezett nyereménye 100 ezer forint.

A verseny során ismert videósok fogják értékelni a munkákat és segíteni a versenyzőket:

  • Péterfi Judit
  • Boldog István Dávid (Progresszor)
  • Dévényi István
  • FanMadeMaker (Nagy Márton)
  • Molnár Áron ’noÁr’
  • Vona Gábor

Az első forduló témái a következők:

  1. a) legnagyobb társadalmi kihívás ötven év múlva
  2. b) politikai gyakorlat, hogyan készül a politika
  3. c) nyitott vagy zárt világ?
  4. d) ideológiák jövője

Az első fordulót október 18-án nyitják meg, ahonnan a zsűri a 10 legjobbat juttatja majd tovább. Az esemény ITT követhető.