Nagyotmondó Orbán most éppen azt ígérte meg, hogy működőképes marad az egészségügy

Igaz, a hazárdjátékos kormányfő néhány napja még csak 50% esélyt adott erre. Ma a propagandarádiójában már arról beszélt, vállalja a felelősséget azért, hogy a szigorítások bevezetése után az egészségügy működőképes marad. De mit jelent ez valójában?

És melyik az a pont, amikor a kétségbeesetten küzdő orvosok, ápolók hősies helytállása ellenére az egészségügy már nem működőképes többé?  

A halálozások számától függ? Jelenleg naponta százan hunynak el a járvány közvetett, és ki tudja mennyien a közvetlen, (például: elhalasztott műtétek) következményei miatt. Vagy, ha ne adj Isten, naponta 200-an, esetleg 400-an vesznek oda, majd akkor jelenthető ki, hogy nem bírja tovább az elmúlt 10 évben az Orbán-kormány által magasról telibesz.rt eü-i rendszer?  

Ki dönti el mindezt? Orbán? És mit jelent ma egyáltalán, ha a miniszterelnök valamiért “vállalja a felelősséget”? 

Ha túl sokan halnak meg, lemond? Vagy azt csak akkor, ha összeomlik az egészségügy? Vagy azért eddig nem terjed ki a felelősségvállalása? Netán arra gondolt, kifizeti a temetések árát?

És végül még egy kérdés:  

Emlékeznek rá, mi történt azóta, mióta nagyotmondó Orbán Viktor néhány héttel ezelőtt a mostanihoz hasonló magabiztossággal azt mondta, “mindenki megnyugodhat, ha elkapja ezt a betegséget, meg fogjuk gyógyítani”?