Vesztegetési ügyben is kezdeményezték Simonka mentelmi jogának felfüggesztését

Lassan minden napra jut hír valamelyik fideszes (bűn)ügyével kapcsolatban.

A Legfőbb Ügyészség közölte: 

A vesztegetés elfogadása hatósági eljárásban bűntette és más bűncselekmény miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen folytatott bűnügyben Dr. Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél Simonka György országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére tett indítványt. 

Emlékezetes, Simonka György országgyűlési képviselő és társai ellen bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. Tavaly nyáron a vádemelés is megtörtént. 

Simonka - aki ellen időközben végrehajtás is indult - tudomást szerezhetett a büntetőeljárás megindításáról, ezért el akarta érni, méghozzá pénzért, hogy az egyik őrizetbe vett ne tegyen rá terhelő vallomást, valamint azt is, hogy az egyik tanú előre megbeszélt tartalmú vallomást tegyen - legalábbis a megalapozott gyanú szerint ez történt. 

Mindez két rendbeli, vesztegetés hatósági eljárásban bűntettének megállapítására lehet alkalmas. Mennyivel nagyobb horderejű ügy ez egy másik, a Fidesz álszentségére tökéletesen rámutató történésnél, az ereszes lecsúszásnál, ugye? A melegbuliról droggal a táskájában sikertelenül menekülő Szájer akcióján mégis jóval többet pörgött a közvélemény. 

Mindenesetre mindkét eset azt bizonyítja, bármennyire is igyekszik mantrázni az ellenkezőjét a kormány: csak egy Fidesz létezik.