Egy hónap alatt sikerült eldönteniük Orbánéknak, hogy 24-én este nem lesz kijárási tilalom

Hetek óta beszéltek arról kormányrészről, hogy hamarosan kitalálják, mi lesz a karácsonnyal. Először lazítást emlegettek, majd szigorítást, de tudni lehetett, hogy valójában fogalmuk sincs, mit kéne tenni. Orbán Viktor azért hatszor bejelentette, hogy majd hamarosan bejelent valamit. Végül bejelentette, hogy nem jelent be semmit, majd bejelenti december 21-én vagy utána, hogy mi lesz szenteste. Végül ma Kiss Róbert alezredes az operatív törzs sajtótájékoztatóján jelentette be, mire számíthatunk.

Ennek alapján szentesére, amikor egyébként is otthon vannak az emberek, feloldják a kijárási tilalmat. Müller Cecília - aki mindenkit arra buzdított, hogy adassák be maguknak a vakcinát - azért gyorsan leszögezte, ne tekintsék lazításnak a szentestére meghozott lazításokat. Oké... 

Legalább ennyire lényeges az is, hogy a jelek szerint a gyermekek nem fertőznek, hiszen 

A családi rendezvények ugyan továbbra sem tarthatók 10 fő felett, viszont ebbe a 14 év alatti gyerekeket nem kell beleszámolni. 

Persze ki tudja, simán lehet, hogy addig még változik a helyzet, és szenteste majd megint bejelentenek valamit, vagy csak bejelentik, higy be fognak jelenteni valamit. Semmi más nem történik most karácsony közeledtével, mint amit az elmúlt hónapokban megtapasztalhattunk: a kormány pont úgy szórakozik a lakossággal, mint húsvétkor, vagy éppen a nyár folyamán.