Gajdics Ottó szerint Magyarországot megtámadták, ezért felszólított mindenkit, hogy "el a kezekkel a közel hárommillió magyar által támogatott nemzeti kormánytól"

Hogy pontosan ki támadta meg, az nem derült ki, de a Hír TV újdonsült taralomgyártója "cikkéből" valamelyest arra lehet következtetni, hogy a németek és a kommunisták.

"Magyarországot megtámadták. Földi László régóta mondja már, hogy háborúban állunk, de a láthatatlan, önmagát felszabadítónak hazudó ellenség most szintet lépett. Megkezdődött a magyar társadalom nyílt, eszközökben nem válogató demoralizálása a közelgő választások előtt. Emlékszem, milyen jókat röhögtünk a Magyar Néphadseregben, amikor Kovács (12) főtörzsőrmester próbált bennünket felkészíteni a gaz imperialisták lerohanására. Ízes tájszólással magyarázta, milyen fontos eleme a szovjet típusú hadviselésnek az ellenség hátországába eljuttatott dezinformáció. Röplapokkal, rádióüzenetekkel, a nyelvet jól beszélő diverzánsokkal fel kell világosítani a sok félrevezetett civilt, mennyire értelmetlen kormányuk háborúja ellenünk, és a szabadság ígéretével át kell őket állítani a mi oldalunkra. De legalább el kell venni a kedvüket a további harctól"

- írja Gajdics, akinek valóban nagyon szép emlékei vannak a Magyar Népköztársaság történelmi időszakából, hiszen az újdonsült Hír TV tartalomigazgató KISZ-titkárként tengette a napjait akkortájt.

Ahogy azt nem is olyan régen írtuk:  Ők - a Gajdicsok - „Magyarország megmentői” fenntartják maguknak a jogot, hogy rendre a hősökről, a szabadság eszméiről tartsanak megemlékező kiselőadást, pedig eddig több mint 20 alkalommal bújtatták elkaszált törvényjavaslatok mögé az embertelen rendszer felelőseit, sőt, a kivénhedt kommunisták ma nemzeti trikolórral átkötött naranccsal a szájukban játsszák hazafit.

Gajdics most épp megint megnevezte az ellenséget: "a minden országban jelen lévő, az unió szervezeteibe is polip módjára beépült globalista banda, amelyik nyíltan a nemzetállamok felszámolására törekszik".

Őket pedig hazafikereszténykonzervatív Ottó fel is szólította: 

"El a kezekkel Magyarországtól, a közel hárommillió magyar által támogatott nemzeti kormánytól!"

Amúgy csak halkan súgjuk meg: Ha van is 3 millió magyar, aki a nertársak szabadrablását támogatja, van 7 millió, aki nem.