Orbán arra buzdít, hogy nézesse meg mindenki, átesett-e már a fertőzésen, de ingyenes tesztet ehhez nem biztosítanak

Orbán Viktor péntek reggel megint a Kossuth Rádióban beszélt baromságokat, itt került szóba a védettségi igazolvány. Amiből hatalmas káosz lett, és amiről senki nem tudja, mire lesz jó.

A kormányfő most épp arra biztat mindenkit, aki úgy érzi, hogy átesett a fertőzésen, hogy menjen be egy laboratóriumba teszteltetni. Ha kimutatják, hogy túl van a fertőzésen, kap majd védettségi igazolványt. Ez azért fontos, mert az újraindítás tervében lesz olyan időszak, amikor bizonyos szolgáltatásokat csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők tudnak igénybe venni.

Orbán csupán pár apróságot felejtett ki: a laboratóriumi tesztelés hatósági ára 11 ezer forint. Ha kijön a pozitív eredmény, a védettségi igazovány kiállítása további 3 ezer forint. Aztán eltelik 3-4 hét, és hipp-hopp, az ember lánya vagy fia már meg is kapta a védettségi igazolványt, melyeknek jelentős hányadát elrontották eddig, és amiről senki nem tudja még mindig, hogy mire lesz jó.

Persze, a kormány biztosíthatná ezeket a teszteket ingyen is, akkor hitelesebb lenne a miniszterelnök "buzdítása", de tudjuk, hogy ők sokkal jobban szeretik, ha a magyar emberek perkálnak.