Miután kiderült, hogy Jakab Péter a legnépszerűbb miniszterelnök-jelölt, a NAV hirtelen nyomozást indított a Jobbik ellen

Most épp az jutott eszükbe, hogy "a párt gazdálkodása 2017-ben és 2018-ban sem volt átlátható és elszámoltatható".

A Pesti Srácok múlt heti "értesülése" szerint a számvitel rendjének megsértése miatt nyomozást rendelt el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Jobbik gazdálkodása ügyében. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) még 2020 decemberében közölte, hogy a saját tagságát és a közvéleményt is megtévesztette a Jobbik Magyarországért Mozgalom, mivel a párt gazdálkodása 2017-ben és 2018-ban sem volt átlátható és elszámoltatható.

A Pesti Srácok felidézte, hogy az ismert feljelentő, Tényi István az ÁSZ közleménye után fordult a hatóságokhoz, azt kérve, hogy vizsgálják ki az ügyet. A NAV első körben feljelentéskiegészítést rendelt el, majd a számvitel rendjének megsértése miatt nyomozást indított.

Ha valaki nem emlékezne, 2019 januárjában az ellenzéki pártokat sorra büntető, a Jobbik működését a gyakorlatban szinte ellehetetlenítő, a diktatúra ökleként hírhedté vált Állami Számvevőszék kérésére felfüggesztették a Momentum és a Párbeszéd költségvetési támogatását, a Jobbikra pedig egy újabb százmilliós bírságot szabtak ki, amivel a párt összbüntetése már közel jár az egymilliárdhoz.

A Fidesz-KDNP-nél eddig mindig mindent rendben találtak. De mondjuk az felesleges is volna őket ténylegesen ellenőrizni, mert róluk eleve tudni, hogy soha nem követnének el szabálytalanságot. Ezt legfőképpen a fideszes ÁSZ-elnök, Domokos László tudja, aki olyan jól végzi a munkáját, hogy tavaly május 1. óta már havi 4 milliót keres.

Nerisztán gátlástalanságai között egyáltalán nem váratlan fordulat, hogy pont a Jobbiknál "találnak" megint valamit a hatóságok, ugyanis éppen előtte derült ki, hogy Jakab Péter jelenleg a legnépszerűbb miniszterelnök-jelölt, aki indulhat az ellenzéki előválasztáson, sőt egy friss kutatás szerint újra a Jobbik a legnépszerűbb ellenzéki párt. Nem mellékesen Jakab Péter az utóbbi időben is számos alkalommal hozta kellemetlen helyzetbe Orbán Viktort a parlamentben, így egyáltalán nem lenne meglepő, ha megint a magyar médiatörténelem legocsmányabb lejáratókampánya zúdulna a Jobbikra és elnökére.

Egyébként nem különös, hogy a fideszes képviselők luxuscikkei, és a hazugságokkal teli vagyonnyilatkozataik soha nem érnek meg egyetlen NAV-vizsgálatot sem?

Orbánisztánban nincs ebben (sem) semmi váratlan, éppen ezért dolgoznak a jogállami keretek felszámolásán oly' elszántan a nertársak immár 10 éve. Az viszont ismét egyértelmű, kitől tart leginkább a pártállam vezetője.