Miközben a kormány nyit, Kásler felfüggesztette az onkológiai népegészségügyi szűrővizsgálatokat a sok fertőzött miatt

A miniszter a kórházi adatokra hivatkozik, miszerint egyre nő a fertőzöttek, fertőzésgyanús esetek és a kórházi ellátást igénylő betegek száma.

Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter a múlt hét végén miniszteri utasítással felfüggesztette az népegészségügyi célú, célzott, onkológiai szűrővizsgálatokat. (Minden más onkológiai beavatkozás kötelezően elvégzendő.)

- írja a 444.

Mindez pedig nem csak azért vérlázító, mert a kormány éppen ebben a helyzetben küldi be az alsó tagozatosokat az iskolákba, hanem azért is, mert Kálser Miklós és Orbán Viktor is azt hazudta, hogy az egészségügyben nincsen semmi probléma.

"Én biztos vagyok abban, hogy egyetlen magyar embernek sem kell szenvednie vagy meghalnia azért, mert az egészségügyi rendszer ne tudná őt befogadni, és számára megfelelő ellátást adni. Minden magyar élet megvédésére képes a magyar egészségügy"

- jelentette ki Orbán 2020. szeptember 14-én. 

Kásler pedig egy évvel ezelőtt, 2020 márciusának elején így hazudott:

Amennyiben viszont az illető nem járt fertőzött területen, nem érintkezett onnan hazatért emberekkel, ha nincsenek tünetei, akkor nincs sok értelme maszkot hordani. (...) Még tömeges fertőzés esetén is elegendő lenne a magyar egészségügy kapacitása.